Belediyenin iki projesine 434 bin lira destek

Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan iki projeye, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 434 bin lira destek verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projelerin protokolü Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ümit Demir arasında imzalandı.

Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Konağı restorasyonu için 324 bin 264 lira hibe desteği alındığını, kamulaştırmasını yaptıkları tarihi konağı 18 ayda restore edeceklerini söyledi. Konağın yöresel yemeklerin sunulacağı mekâna dönüştürülerek turizme kazandırılacağını aktaran Belediye Başkanı Kara, ?Konağın hizmete açılmasıyla ilimizde bulunan diğer tarihi binaların restorasyon süreci hızlanacaktır.? dedi.

Osmaniye'nin sosyal, kültürel ve siyasi hayatında önemli bir yeri olan Çınarlı Kahve'nin de çevresinde düzenleme yapacaklarını aktaran Kadir Kara, ?Tarihi Envar-ül Hamit Cami ile asırlık çınar bütünleştirilerek, tarihi ve manevi bir mekan haline getirilecek. Projemiz gerçekleştiğinde vatandaşlarımız burada dinlenecek, Ramazan ayının yaz günlerine geldiği zamanlarda çınarın altında serinleyerek namaz vakitlerini bekleyecekler." şeklinde konuştu. Başkan Kara bu proje için de DOĞAKA'dan 109 bin 272 lira hibe desteği alındığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber