Başkan Tarhan, babası adına ana sınıfı yaptırıyor

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, babasının adına Kadirli ilçesinde anasınıfı yaptırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılacak olan Halil Tarhan Anasınıfı'nın protokolü, Vali Celalettin Cerrah ile Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan arasında imzalandı.

Valilik makamında yapılan protokol imzasında konuşan Vali Celalettin Cerrah, Kadirli'de yapılan bir anaokulu inşaatını inceleme ve denetleme sırasında Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan'ın, babası adına müstakil anasınıfı yaptırma sözü verdiğini söyledi. Tarhan, ?Bugün atacağımız imza ile Kadirli ilçemiz, belediye başkanımızın babasının adını taşıyan bir anasınıfı kazanmış olacak. Kendisine, eğitime verdiği destek için teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Vali Cerrah, devlet ödeneği ile yapılan okulların yanı sıra hayırseverlerin desteğinin de Osmaniye'nin yeni ve modern okullara kavuşmasında çok önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Cerrah, ?Hayırseverlerimiz son 3 yılda Osmaniye'ye çok sayıda müstakil anasınıfları, anaokulları, ilköğretim okulları ve lise kazandırdı. Tüm hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hem devlet ödenekleri ile yaptırdığımız okullar hem de hayırseverlerimizin yaptırdığı okullar sayesinde, 4+4+4 eğitim sistemini uygulayacağımız gelecek eğitim öğretim yılında, okullarımızın sayısı açısından bir sorun yaşamayacağız.? dedi.

Vali Cerrah, yeni okullar yapmaya devam edeceklerini de kaydederek, ?Öğrencilerimizin yeni ve modern okullarda eğitim görmeleri için gayret gösteriyoruz. ?En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır, insana yapılan en iyi yatırım ise eğitime yapılan yatırımdır.' felsefesinden hareketle devlet-millet el ele vererek çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamaya çalışıyoruz. Eğer geleceğimizi çocuklarımıza emanet edeceksek onlara en iyi eğitim koşullarını sağlamalıyız.? diye konuştu.

Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan'a, eğitime verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Vali Cerrah, ?Her ilçe belediye başkanımız, kendi ilçelerine anne ya da babalarının ismini taşıyan bir anasınıfı yaptırırlarsa eğitime önemli bir katkı sağlamış olurlar.? diye ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ise Vali Celalettin Cerrah'ın, Osmaniye'ye geldiğinden beri Osmaniye'nin bir marka şehir haline gelmesi için elinden geleni yaptığını, canla başla çalışarak Osmaniye'nin adını Türkiye'ye duyurduğunu ifade etti. Cerrah, şöyle dedi: "Sayın valimizin, özellikle eğitim konusunda yaptığı çalışmalar tüm çalışmaları içinde önemli bir yer tutuyor. Bizler de 'en iyi yatırım, insana yapılan yatırımdır, insana yapılan en iyi yatırım da eğitime yapılan yatırımdır.' diyerek, sayın valimizin eğitim konusunda yaptığı çalışmalara katkıda bulunmak istedik.?

Belediye Başkanı Tarhan, son olarak Kadirli Aydınoğlu Tufanbey İlköğretim Okulu'nu restore ettirecekleri müjdesini verdi. Konuşmaların ardından, Halil Tarhan Anasınıfı'nın protokolü Vali Celalettin Cerrah ile Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan arasında imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber