Başkent'te 24 gün boyunca gece-gündüz festival coşkusu yaşandı

Büyükşehir Belediyesi'nin, bu yıl ilkini düzenlediği Shopping Fest ile beşincisini düzenlediği Büyük Ankara Festivali, 24 gün boyunca Başkenti indirimli alışverişin, eğlencenin, müzik dolu günlerin merkezi yaparak milyonları buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'nin 24 gün boyunca Başkent'in dört bir tarafında düzenlediği konserler, Ankara'nın sesi oldu. Birbirinden ünlü yerli ve dünyaca ünlü yabancı sanatçıların konser alanlarından yükselen şarkıları, Başkent'in dört bir tarafından dinlendi. Müziğin asla kesilmediği Ankara'da, her gece verilen iki ayrı ünlü sanatçının konserinin yanı sıra gün boyu da müzik gruplarının şarkılarıyla coşan Başkentliler, müziğe doydu, ünlülere eşlik etti ve Ankara'da müzik farkını tüm dünyaya gösterdi.

Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, engelli vatandaşından yerli yabancı ziyaretçisine kadar her yaş ve statüden milyonlarca vatandaşı bir araya getiren çifte festival, 24 gün boyunca Başkent Ankara'da ünlü markaların indirimli alışveriş imkanları, birbirinden ünlü 200'e yakın gösteri grubunun performansları ve ödüllü yarışmalarla festival havası yaşattı. Büyüklerin eğlence ve alışveriş yaptığı, miniklerin gösteri, yarışma ve kendilerine özgü aktivitelere ortak olarak tatilde Ankara'da olmanın ayrıcalığını yaşadığı Festival'in en büyük sürprizi de Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, içi basketbol ve futbol topu dolu otobüsten, on binlerce çocuğa karne hediyelerini vermesi oldu. Ailelerin en çok ilgi gösterdiği diğer bir etkinlik de Başkan Gökçek'in Başkentlilerle fotoğraf çektirerek, internet sitesinde bunları yayınlaması oldu. AKM Alanındaki ?Hacı Bayram Meydanı?nda oluşturulan özel alanda sıraya giren ve Başkan Gökçek ile fotoğraf çektiren Başkentliler, daha sonra bu fotoğrafları kendi anı albümlerine koyma fırsatı da buldu.

Büyükşehir Belediyesi, rekorlara imza attığı çifte festivalde Guinness Rekorlar Kitabı'na Ankara ismini altın harflerle yazdırdı. Gençlik Parkı'nda 1198 kiloluk dev dönerin yapımından, aynı anda 531 kişiye makyaj yapılması ve son olarak da Başkent'in 41 ayrı noktasındaki sahnelerde on binlerce Başkentliye müzik ziyafeti sunan 41 ayrı müzik grubunun 2 saatlik konseriyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandığı Ankara'nın büyük festivalleri, ayrıca 3 ayrı rekorla da yine bir dünya rekoruna imza attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber