Diyanet Ramazan'da kardeş aile uygulamasını teşvik edecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilk müftülüklerine gönderdiği Ramazan Hizmetleri konulu yazı ile cami görevlilerinin, görev yerlerindeki yoksul aileler ile zengin aileler arasında 'kardeş aile' uygulaması başlatmalarının teşvik edilmesini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müftülüklere gönderilen 2012 Yılı Ramazan Hizmetleri konulu yazıya göre, Ramazan boyunca müftü, vaiz ve diğer din görevlileri huzurevi, hastane, hapishane, çocuk ıslahevi gibi yerleri ziyaret edecek. İhtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı, fakir ve engelli kimselerle ilgilenilecek, imkanlar ölçüsünde ihtiyaçları giderilmeye çalışılacak. Müftülüklerce imkanlar ölçüsünde iftar davetleri verilecek. Bu davetlerde ihtiyaç sahipleri, yurtlarda barınan öğrenciler, Başkanlık emekli personeli, cami dernek ve vakıf yöneticileri, dini ve hayri hizmetlere destek veren hayırseverler, muhtarlar ve mahalli idarecilere öncülük verilecek. Talep edilmesi halinde iftar çadırlarında, kurum/kuruluş ve kişiler tarafından düzenlenen iftar programlarında konuşma yapmak, Kur'an-ı Kerim okumak ve dua yapmak üzere personel görevlendirilebilecek. Cami görevlilerinin, görev yerlerindeki yoksul aileler ile zengin aileler arasında Kardeş Aile uygulaması başlatmaları teşvik edilecek.

GÖREVLİSİ BULUNMAYAN CAMİLERE GÖREVLİ TEMİN EDİLECEK

Yazıya göre, çeşitli sebeplerle görevlisi bulunmayan camilere imkanlar ölçüsünde görevli temin edilecek. Ramazan ayını tatil yörelerinde sahil sitelerinde ve yaylalarda geçiren vatandaşlar ile göçmen tarım işçilerinin ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri, çocuklarına yaz Kur'an Kursu düzenlenebilmesi için prefabrik, çadır, mescit gibi gerekli tedbirler alınacak.

ÇOCUKLARIN CAMİYE GELMELERİ TEŞVİK EDİLECEK

Çocukların camiye ve cemaate gelmeleri teşvik edilecek.Camiye gelen çocuklara karşı hoşgörülü, sevecen ve anlayışlı olmaları hususunda cemaat aydınlatılacak. Hazırlanacak olan ?Ramazan Ayı Vaaz ve İrşat Programı'nda, selamın önemi, selamın adabı, selamlaşmayı yaygınlaştırmanın önemi, selamın fert ve topluma kazandırdıkları, sevgi ve kardeşlik bağlamında selam, çocuklara ve gençlere selam bilincinin kazandırılması, insan ilişkilerinde selamlaşmanın önemi konularına ağırlıklı olarak yer verilecek. İlahiyat fakülteleri öğretim üyeleri, eğitim merkezi eğitim görevlileri, meslek dersleri öğretmenleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, emekli müftü, vaiz ve liyakat sahibi imam hapitlerin müftülüklerce uygun görülecek camilerde; vaaz etme liyakatine sahip imam hatiplerin de kendi camilerinde vaaz etmeleri sağlanacak.

RAMAZAN ÖNCESİNDE CAMİLERE TEMİZLİK VE BAKIM YAPILACAK

Ramazan öncesinde camilerin ve müştemilatının temizlik ve bakımı yapılacak, vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yerine getirebilmeleri için her türlü tedbir alınacak. Hoparlörlerin ses düzeyinin, ezanın çevrede duyulmasını sağlayacak fakat yakın komşuları da rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanması temin edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber