Azerbaycan'dan, Ünye Belediyesine ziyaret

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den Vatanspor ve Sebailspor takımları, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünye'de çeşitli hazırlık maçları yapacak olan takımın Teknik direktörü Nadir Mustafayev, ?İki farklı devlet aynı milletiz? diyerek, Türkiye ve Azerbaycan dostluğuna dikkat çekti. Mustafayev açıklamasında şunları söyledi:

"Daha öncelerde 5-6 gün burada kalmışız. Çok minnettarız bizim hemşerimiz, burada hoş yüz görmüşüz. Başka yerlerden de davet ediyorlar ancak daha çok yüreğimize yatan buradır. Burada kendi evimizde gibi hissediyoruz. İki devlet ve bir milletiz hemşeriyiz. Size öz minnettarımızı bildirdik. Murat Hocaya ve size öz minnettarlığımızı bildirdik. Bizi saygılı karşılamışsınız.?

Mustafayev, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'nu da Azerbaycan'a davet etti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ise kendilerine yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu ifade ederek, ?Bugün dost ve kardeş ülke olan Azerbaycan'dan misafirlerimiz var. Bildiğiniz gibi Azerbaycan ve Türkiye iki devler ancak gönül olarak tek bir millet." dedi.

Arkadaşlarının zaman zaman Azerbaycan'dan gelip kendilerini ziyaret ettiklerini de belirten Başkan Arpacıoğlu, "Biz de bu ziyaretlerden fevkalade memnun oluyoruz. Kardeşlerimizi Ünye'de ağırlamak bize mutluluk veriyor." diyerek, şunları söyledi:

"Bu yılda yine aramıza iki takım olarak geldiler ve burada müsabakalar yapacaklar. Yapacakları spor faaliyetlerinde inşallah başarılı olacaklar. Bu yavrularımızda dost ve kardeş olan Türk milletini unutmayacak ve tanıyacak. Ondan sonraki nesillerde de bu dostluk ve kardeşlik devam edecek. Arkadaşlarımızda zaman zaman oralara gidiyor ve güzel ağırlandıklarını söylüyorlar. Bunları duymaktan oldukça mutluyum. Tarihin derinliklerinde beraber dostluklar oluşturduğumuzu biliyoruz. Bugünde aynı duygularla yaşıyoruz, inşallah bundan sonra da bu duygularla yaşayacağız."

Yaşları 13 ile 16 arasında değişen 45 kişilik kafile, Ünye ?de 5 gün hazırlık maçları oynadıktan sonra Azerbaycan'a hareket edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber