Kadirli Öğretmenevi 300 kişilik öğrenci yurdu yaptırıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine yapılacak olan 300 kişilik öğrenci kapasiteli Öğretmenevi Öğrenci Yurdu'nun protokolü Vali Celalettin Cerrah ve Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak arasında imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protokol töreninde konuşan Vali Cerrah, göreve geldiği günden beri eğitim konusuna öncelik verdiğini söyledi. Cerrah, eğitim yatırımlarında devlet ödeneklerinin yanı sıra hayırseverlerin de önemli bir katkısı olduğunu ifade etti.

Protokolü imzalanan 300 kişilik öğrenci yurdunun Kadirli Öğretmenevi tarafından yaptırılacağını belirten Cerrah , ?Öğretmen evimiz önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız, 10 derslikli bir anaokulu yaptırdı. Şimdi de, protokolünü imzaladığımız 300 kişilik öğrenci yurdu yaptıracaklar. Yurdun yeri hazır, en kısa sürede temelini atacağız.? dedi.

Kaymakamı Necip Çakmak ise, öğretmenevinin 7 bin kişilik kapasiteli mutfağının Osmaniye merkez, Hasanbeyli, Toprakkale, Sumbas ve Kadirli merkezde yaklaşık 6 bin 500 öğrencinin yemeğini sağladığını söyleyerek, buradan elde edilen gelirle Kadirli'ye 10 derslikli bir anaokulu yaptırıldığını hatırlattı. Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yer alacak olan yurdun 20 ayda tamamlanacağını ifade eden Çakmak, öğretmenevi yetkililerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber