Turizm teşviki almak isteyen Bursa'dan dev adım

Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Misi bölgesini Dağyenice'ye entegre ederek turizm bölgesi haline getirmek için müracaatımızı yaptık. Bunun takibini yapıyoruz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heykel valilik binada basın toplantısı düzenleyen Vali Şahabettin Harput, 19 Haziran 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile yayınlanan teşvikler hakkında bilgi verdi. Bursa'nın birinci teşvik bölgesinde yer aldığını hatırlatan Vali Harput, bazı yatırım alanlarında beşinci teşvik bölgesine verilen desteği alabileceğini ifade etti. Özellikle turizm yatırımlarına dikkat çeken Vali Harput, turizm konusunda Bursa'nın istediğini alamadığını dile getirdi.

"MİSİ DAĞYENİCE'YE ENTEGRE EDİLECEK"

Bursa'yı turizm konusunda 5. bölge teşviklerinden yararlandırmak istediklerinin altını çizen Harput, şöyle konuştu: "Türkiye'de turizm merkezi ve turizm bölgesi uygulamaları şeklinde iki farklı uygulama bulunuyor. Turizm merkezi uygulamalarının sadece tabiat ve deniz gibi doğal bölgeleri içeriyor. Turizm bölgesinin ise tarihi alanlarını içine alıyor. Teşvik kararnamesinde turizm bölgeleri yardımları 5. bölge içinde yer alıyor. Bursa'da 3 turizm merkezi var. Bunlardan bir tanesi Dağyenice'dir. Turizm merkezlerini üst teşvikten yararlanmaması üzerine bu yeri turizm bölgesi yapmaya karar verdik. Misi bölgesini Dağyenice'ye entegre ederek oranın turizm bölgesi haline getirmek için müracaatımızı yaptık. Bunun takibini yapıyoruz. Bu bölgeyi turizm bölgesi için teşviklerden birinci dereceden 5. derecenin kapsamına alınmasını istiyoruz. Bursa'da turizm bölgesi yok. Turizm merkezi var. Bu kapsamdan istifade etmek için bölgeleri yapmamız lazım. 19 Haziran 2012 yatırımlarda uzun bir süredir gündemde olan ülkemizdeki teşvik uygulamaları ile ilgili geniş kapsamlı karar yayınlandı."

Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgeleri'nin önemine vurgu yapan Harput, "Burada yapılan turizm yatırımları da 5. bölgeden istifade edecek. Bursa'da turizm merkezi var ama bölgesi yok. Burada bir incelik var. Bursa'da mevcut turizm merkezlerimizi turizm bölgesi haline getirmek için teşebbüs başlattık. Bundan istifade etmek için çalışıyoruz:" diye konuştu.

BAŞKÖYLÜLERİN TEPKİSİ

Vali Harput, Mustafakemalpaşa'ya bağlı Başköy sakinlerinin önceki gün valiliğe gelerek gösterdikleri tepkinin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti: "Mevcut ortamda maden ocaklarına büyük bir tepki var. Buradaki asıl sorun maden işletmecisinin uyması gereken kurallar noktasında kendisine düşen mükellefiyeti yerine getirip getirmediği noktasında toplanıyor. Bu konuda son gelişmeler üzerinde durmalı. Bu sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin gündeminde. Bu karar denetim ve kontrol altında uygulanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber