19 Mayıs Hemofili Derneği ikinci genel kurulunu yaptı

Samsun 19 Mayıs Hemofili Derneği Olağan Genel Kurulu, Medical Park Samsun Hastanesi toplantı salonunda yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da 2009 yılında kurulan ve 30'u aşkın üyesi ile 100'ü aşkın hemofili hastasına farklı hizmetler veren derneğin divan kuruluna Doç. Dr. Canan Albayrak, İlyas Koç ve Oğuz Türkgözü oy birliği ile seçildi. Üyelerin büyük çoğunluğunun katılımı ile gerçekleştirilen toplantı İstiklal Marşı okunması, şehit ve gazilere saygı duruşu ile başladı. Önceki dönem başkanı Doç. Dr. Tunç Fışgın, 2009 yılında kurulan derneğin bugüne kadar 2 kez 'Bölgesel Hemofili Yaz Kampı' düzenlediğini ve iki kampta hasta ve aileler olmak üzere 200'den fazla kişiye eğitim verildiğini belirtti. 2009 yılında Hemofili Dernekleri Federasyonu'na katıldıklarını aktaran Dr. Fışgın, federasyon ile birlikte 2010 yılında Antalya'da '8.Ulusal Hemofili Kongresi'ni düzenlediklerini ve hasta, hasta anne-babasını içeren 30 kişilik bir grup ile kongreye katıldıklarını bildirdi.

Dr. Fışgın, hemofili tedavisinde hizmet veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı ve Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölümü'nden toplam 4 hemşireye kurs ve kongrelerde eğitim imkanı sağlandığını söyledi. Türkiye Hemofili Derneği'nin İstanbul'da 2012 yılında düzenlediği '9. Türkiye Hemofili Kongresi'ne destek verdiklerini kaydeden Fışgın, hemşire-çocuk ve anne babaların katılımlarının dernek tarafından sağlandığını belirtti. Fışgın, Haziran 2012'de Çeşme'de Hemofili Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Hemofili Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Hemofili Yaz Kampı'na hemşire, hasta-anne-baba katılımlarının sağlandığını ifade etti.

Yeni dönem için yapılan seçimde Ahmet Kılıç, Canan Albayrak, Tunç Fışgın, İlyas Koç ve Binnaz Bayır, Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine seçildi. Yeni dönemde daha fazla çalışacaklarını bildiren yönetim kurulu üyeleri, dernek üyelerinden 3 yıllık sürede yeni projeler beklediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber