Liseli Adem'in organları 5 kişiye hayat verdi

Kocaeli'de, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Adem Şimşek'in organları 5 kişiye hayat verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise 3'üncü sınıf öğrencisi ve tekvando sporunda birçok madalyası olan Şimşek, Gölcük Çiftlik Mahallesi'ndeki evinde 25 Haziran Pazartesi günü rahatsızlanması üzerine ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan muayene sonucunda beyin kanaması geçirdiği belirlenen Şimşek, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Burada da 4 gün yoğun bakımda kalan Şimşek, İstanbul'a sevk edildiği özel bir hastanede yaşama şansının olmadığı kanaatine varıldı.

Hastane yetkililerinin burada aileyle konuşarak organ bağışı konusunda bilgilendirilmesi üzerine, Şimşek ailesi, oğullarının organlarının bağışlanmasını kabul etti.

AA muhabirine açıklama yapan baba Mahmut Şimşek, oğlunun 5 yıldır tekvando sporuyla uğraştığını ve lise üçüncü sınıfa gittiğini belirterek, oğlunun beyin kanaması geçirmeden 10 gün önce, kusma ve baş ağrısı şikayetiyle babaannesiyle birlikte hastaneye gittiğini söyledi.

Doktorların oğluna herhangi bir şeyinin olmadığını söyleyip eve yolladığını dile getiren baba Şimşek, oğlunun geçen hafta pazartesi günü evde rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı Gölcük Devlet Hastanesi'nde 2 saat acil serviste kaldığını ve burada ilk müdahalenin yapılmasının ardından İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını anlattı.

-"Organların nakledildiği kişilerin sevincini görmek istiyorum"

Oğlunu daha sonra İstanbul'daki özel bir hastaneye götürdüklerini anlatan Şimşek, burada oğlunun hayati fonksiyonlarını yitirdiğinin tespit edilmesinin ardından kendisine organ bağışı konusunda bilgi verildiğini kaydetti.

Şimşek, devletin organ bağışı konusundaki sisteminin kendisine anlatıldığını ifade ederek, "Organ bağışıyla ilgili konular, bize onun üzerinden anlatıldı. Biz de hayırlı bir iş yapmak istedik. Evladımızı kurtaramadık, organları başka insanları kurtarsın diye böyle bir karar verdik" dedi.

Oğlunun organlarının 5 kişiye nakledildiğini anlatan Şimşek, organlarının nakledildiği kişilerin sevincini görmek istediğini söyledi.

Amca Orhan Şimşek de yeğeninin, İstanbul'daki özel hastanede 4 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümünün gerçekleştiğinin bildirildiğini dile getirerek, "Organ bağışına annesi, babası ve şahsım olarak duyarlı olduğumuz için bu acıyı içimize gömerek, başkalarına umut olması açısından bu yavrumuzun organlarını bağışlama kararı aldık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber