Vali Aksoy fırtınadan etkilenen 6 köyde inceleme yaptı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çarşamba ilçesinde meydana gelen hortum sonucunda zarar gören köylerde incelemede bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çarşamba ilçesi Akçaaltı köyünde inceleme yapan Vali Hüseyin Aksoy, hortum denebilecek boyutta ciddi bir fırtına oluştuğunu; başta tarım arazileri olmak üzere evlere giden elektrik hatlarında, telefon hatlarında ve bazı meyve ağaçlarında ciddi zararlar meydana geldiğini söyledi. Vali Aksoy, "Bütün birimlerimizi buraya yönlendirdik. Şu anda afetle ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandı. Özellikle ağaçların yollara kırılarak dökülmesi nedeniyle ulaşımın aksamaması adına ekipler oluşturduk. Yolların açılması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

"Enerji nakil hatlarının bir an önce tamir edilmesiyle ilgili YEDAŞ Genel Müdürümüzle görüştük ve ekiplerini olay yerine gönderiyor." diyen Vali Aksoy, şunları ekledi: "En kısa zamanda çalışmalara başlanacak ve köylerimiz elektriğe kavuşturulacaktır. Tarım İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarım arazilerinin zararlarının hangi oranda olduğu ile ilgili çalışmaları en kısa zamanda başlayacaklar. Bununla ilgili çalışmalarımızı ve tespitlerimizi yapacağız."

"CAN KAYBI OLMAMASI SEVİNDİRİCİ"

Yaşanan olaylarda can kaybı olmamasının teselli olduğunu dile getiren Aksoy, şu bilgileri verdi: "Gerek insanımıza, gerekse insanlarımızın bakıp beslemiş oldukları hayvanlarda da bir zarar söz konusu değildir. Kaymakam arkadaşımız hemen olay yerine intikal etmiştir. Ben de arkadaşlarımla gelerek inceleme fırsatı buldum. Şu anda Çarşamba ilçemizde 6 köy çeşitli oranlarda fırtınadan etkilenmiştir. Terme ilçemizin bir köyü daha bu fırtınadan etkilendiği bilgisine ulaşılmıştır. Temennimiz bu yaraları en kısa zamanda sarmak ve halkımızın günlük yaşama dönmesini sağlamaktır. Bunun için buradayız.?

Vali Hüseyin Aksoy, hortum nedeniyle köyde zarar gören yöre halkının sorunlarını dinledi, ?geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber