İşsiz gençler 'Perakende Satış Temsilcisi Akademisi' ile iş sahibi olacak

Samsunlu işsiz gençlere iş imkanı sağlamayı amaçlayan 'Perakende Satış Temsilcisi Akademisi' projesi düzenlenen törenin ardından ilk dersle başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Eğitim Vakfı tarafından hazırlanarak, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından kabul edilen eğitimin açılış töreninde konuşan TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, projenin önemine işaret etti. Murzioğlu, ?Sınırların neredeyse ortadan kalktığı bir dünya düzeni içindeyiz. Bu nedenle dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan en küçük bir gelişme tüm dünyayı etkileyebiliyor. Tüm dünyada üretim teknolojileri, pazarlama metotları ve hatta ihtiyaç eğilimleri bile oldukça hızlı bir değişim gösteriyor. Bu denli hızlı değişimden kuşkusuz mesleklerde nasibini alıyor." dedi. Bazı mesleklerin önemini kaybederken bazı mesleklerin doğduğunu ifade eden Murzioğlu, ?Emek yoğun üretim sektörünün yerini teknoloji yoğun üretim sektörüne bırakmasıyla birlikte öncelikli istihdam alanı da ister istemez hizmet sektörleri oluyor. Bu bağlamda istihdam piyasası en yoğun talep gören perakende satış sektörüdür. İşte bu ihtiyacın tarafımızdan tespiti ve işgücü talep piyasasının beklentileri doğrultusunda günümüzün gözde mesleği perakende satış temsilcisi yetiştirmek adına bir program hazırladık.? dedi. Amaçlarının genç girişimcileri perakende sektörüne kazandırmak olduğunu ifade eden Murzioğlu, sözlerine şöyle devam etti: ?Bu programı hazırlarken amacımız sizleri sadece perakende satış sektörüne hazırlamak olmadı. Burada edineceğiniz bilgiler, şüphesiz size iş dünyasının her alanında faydalı olacaktır. Çünkü her ne kadar teknolojinin hakimiyet sürdüğü bir üretim modeli söz konusu olsa da hala üretimde en önemli ve en değerli girdi insan kaynağıdır.?

"HER ŞEY PARA DEĞİL"

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen, OKA'nın vizyonu, misyonu, görevleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Proje kapsamsında ilk dersi, Bilgi Yönetimi, Yönetim Organizasyon, İnsan Kaynakları Yönetimi gibi konularda uzman Fatih Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Zaim anlattı.

?İnsan Kaynakları Yönetimi' konusunda ilk dersini veren Halil Zaim, ?İnsan kaynakları departmanı planlama yapar. Onu yaptıktan sonra işe alım yapar. Daha sonra işe alınanlarda işe alıştırma yapar. Gerekirse eğitir, mesleki eğitimlerine katkı sağlar. Performansını denetler, ölçer ve geliştirmeye çalışır." dedi.

HEDEF GRUP GENÇLER

Hedef grubun yüzde 50'si kadın olmak üzere 15-29 yaş arası işsiz gençlerin oluşturduğu proje kapsamında teorik ve pratik eğitimlerin yanında ?Etkin İletişim Teknikleri', ?Profesyonel Satış Temsilcisi Olma Yöntemleri', ?Beden Dili', ?Müşteri İlişkileri Yönetimi', ?Müşteri Memnuniyeti Ölçme', ?Motivasyon', ?Takım çalışması', ?Yaratıcılık', ?Müzakere ve Çatışma Yöntemleri', ?Mağaza Alan Yönetimi ve Tanzim Teşhir', ?İş Disiplini ve Zaman Yönetimi', ?Mutlu İş Yaşamı', ?İnsan Kaynakları Yönetimi', ?Kişisel Bakım', ?Diksiyon', ?Microsoft Ofis Programları Eğitimi' ve ?Tüketici Hakları ve Tüketici Hakem Heyetleri' adı başlıklarında eğitimler düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber