Şanlıurfa'daki aşevinin kazanları 20 yıldır yoksullar için kaynıyor

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 10 binin üzerinde yoksula 20 yıldır yemek sağlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl, yaklaşık bin aileye aş dağıtan aşevi, bu yıl bin ile bin 200 arasında aileye yemek dağıtacak. Aşevi, her aileye ortalama 10 kişilik yemek veriyor.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 20'nci yılını yemek vererek kutladı. Aşevinin yemeğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, bazı kurum amirleri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yemekten sonra aşevi yetkilileri, hayırseverlerden daha fazla destek beklediklerini belirttiler.

Ramazan ayı öncesinde kapılarını yoksullara açan aşevinde 10 ay sürecek yemek dağıtımında, yaklaşık 10 bin kişiye her gün 3 çeşit sıcak yemek verilecek. Her gün yaklaşık 20 kazanın kaynadığı aşevinde, sıraya giren yoksullar, yanlarında getirdikleri sefer taslarıyla evlerine yemek götürüyor.

Yıllık yaklaşık 9 ay faaliyet sürdürdüklerini belirten Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Sorumlusu Ali Topal, ?Gönüllü Kuruluşlar Aşevi olarak, bugün hizmet vermeye başladık. Yaklaşık 8-9 ay sıcak yemek veriyoruz. Nisan ayının sonuna kadar devam edecektir. Bizden yardım alan kardeşlerimizin yemeklerini, kuru gıdalarını, elbiselerini, giyimlerini, ayakkabılarını ve kırtasiye yardımlarını yapmaktayız.?

Aşevi üyesi Aziz Kutluay ise aşevinin 20 yaşında olduğunu hatırlatarak, aşevini bu konuma getiren hayırseverlere teşekkür etti. Bu yıl bin ile bin 200 arasında aileye aş dağıtacaklarını kaydeden Kutluay, aşın yanı sıra zenginlerden gelen destekler doğrultusunda alınan giyim ve kırtasiye yardımında bulunduklarını belirtti. Daha fazla yoksula sahip çıkmak için hayırseverlerden daha fazla destek beklediklerini anlatan Kutluay, ?Bunların yemeği, giyimi, sosyal yardımlarını yerine getirmeye çalışacağız. Hayırsever insanlar 20 seneye kadar getirdiler. Zekatlarını, yardımlarını burada değerlendirirlerse çok memnun oluruz. Şanlıurfa tarım bölgesi öşürleri burada değerlendirirlerse çok iyi olur. Geçmiş yıllarda olduğu gibi adak kurbanlarını, evde giyilebilir elbiselerini buraya getirirlerse bu muhtaç ailelerle paylaşmaya devam ederiz.? şeklinde konuştu.

Aşevinin açılış yıldönümüne katılan esnaf Ali Ceylan da esnaf arkadaşlarına yardım yapmaları çağrısında bulundu. ?Bu kuruluş evine ne kadar yardım gelirse o kadar insanlarımıza hizmet edeceğimizi inanıyorum.? diyen Ceylan, bu yıl daha fazla yardımın gelmesini ümit ettiklerini dile getirdi. Faruk Karakaya ise bu geleneğin Osmanlı dönemine dayandığını belirterek, bu hizmetin destekçisi olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber