Nevşehir İl Müftüsü Öztürk'ün Berat Kandili mesajı

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, yarın idrak edilecek Berat Kandili'nin inananların günahlarından kurtuluşuna vesile olan önemli bir gece olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öztürk, "Nefis muhasebesini yapıp varsa kötü alışkanlıklarımızdan uzaklaşmak için, yoksa ilim, iman ve amelimizi artırmak ve ahlakımızın güzelleşmesi için yeni bir karar alarak geceyi geçirip, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e hazırlıklı olarak yürümeliyiz." dedi.

Şaban Ayı'nın 15. gecesi olan Berat'ta, Allah'ın Rahmet kapılarının açıldığı, günahkâr kullarından isteyenleri, dileyenleri, dua edenleri, tabiri caiz ise dilekçe verenleri affedeceğini müjdelediğini kaydeden Öztürk, "Dünya semasına rahmetiyle tecelli edip, rızık bolluğu isteyenlere bol bol rızık vereceği, hasta olup şifa isteyenlere şifa ihsan edeceği ve her ne derdi varsa isteyene, el açana, kapısını çalana istediğini vereceği, tayin ve takdir edeceği 'Berat Gecesi' biz kullar için bulunmaz bir fırsat, bulunmaz bir nimet, bulunmaz bir rahmettir." diye konuştu.

Berat gecesinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk şunları söyledi: "Gündüzünü saim, gecesini kaim ve uyanık geçirmeliyiz. Hele hele gaflet içinde, malayani ile oyalanmadan, camilere koşarak, sohbetleri dinleyerek, namazları kılarak, Kur'an okuyarak veya dinleyerek, dualar yaparak, yapılan dualara iştirak ederek, kendi başımıza kaldığımız zaman da kaza namazları kılarak, tevbe ve istiğfar ederek, zikrederek ve şükrederek geçirmeliyiz. Nefis muhasebesini yapıp varsa kötü alışkanlıklarımızdan uzaklaşmak için, yoksa ilim, iman ve amelimizi artırmak ve ahlakımızın güzelleşmesi için yeni bir karar alarak geceyi geçirip, on bir ayın sultanı Ramazan-ı şerife hazırlıklı olarak yürümeliyiz. Ayrıca kandiller vesilesiyle büyüklerimizi, akrabalarımızı, eş ve dostlarımızı ziyaret etmeli, aramalı, sormalı, tebrikleşmeli, hediyeleşmeli, küçükleri sevindirmeli böylelikle birlik ve beraberliğimizi, sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber