19. İstanbul Caz Festivali başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali'nin on dokuzuncusu başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş The Marmara Esma Sultan'da başlayan festival caz konseriyle başladı. Bu yıl on dokuzuncusu yapılacak olan İstanbul Caz Festivali 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında 20 mekanda yapılacak 50 konser ve 300'ü aşkın yerli yabancı sanatçıyla İstanbullular caz müziğine doyacak.

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 15 yıldır İstanbul Caz Festivali sponsorluğunu üstlenen Garanti Bankası adına Genel Müdür Ergun Özen'e ve festivale en yüksek katkıda bulunan gösteri sponsorlarından Matraş adına Marka Yöneticisi Bora Güler ile Mavi adına Pazarlama Müdürü Serpil Berkan'a teşekkür plaketi verdi. Törende ayrıca gitar tekniği ve ustalığı ile bilinen Neşet Ruacan'a festivalin bu yılki ?Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi.

Açılış töreninde ödül alan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bu yıl on dokuzuncusu düzenlenen festivalin 15 yılında birlikte olduklarını belirterek, ?İKSV markası bizim için her zaman önemli olmuştur. Biz iş adamı olduğumuz için bir çok kişiyle görüşüyor tanışıyoruz. Ama Bülent bey ile bir araya geldiğimizde iş dışında fırsat bulup sanat da konuşabiliyoruz. Bülent bey ayrıca böyle konulara vakit de ayırıyor. Ona teşekkür ediyorum ? dedi.

Festivalde bu yılki ?Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verilen müzisyen Neşet Ruacan ise, ?İKSV'nin Garanti Bankası ile yaptığı iş birliğinin daha uzaktaki yıldızları bile bulmayı başardılar. Bizimle yan yana aynı sahneyi paylaştılar.? şeklinde konuştu.

Tören, caz müziğinin temsilcilerinden Elif Çağlar Beşlisi, funk, motown ve nu-soul parçalardan oluşan eğlenceli bir repertuar yorumladı. Gecenin sürprizi ise ?Yaşam Boyu Başarı Ödülü' alan Neşet Ruacan'ın sahneye çıkarak Elif Çağlar Beşlisi'ne sahnede eşlik etmesi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber