19/07/2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2005 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de Malta'nın Türkiye'deki Akredite Roma Büyükelçisi Alfred M. Mangıon'u, saat 14.30'da KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu ve beraberindeki Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı ile üyelerini kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan'da Mini Naadam Şenlikleri'ne katılacak. Moğolistan Başbakanı Tsahia Elbegdorj, Erdoğan onuruna akşam yemeği verecek.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, saat 14.00'te İrlanda Dışişleri Bakanı Dermot Ahem ile görüşecek. Saat 15.30'da ortak basın açıklaması yapacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, saat 10.00'da 2005 Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları ile ilgili toplantıya başkanlık edecek.
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 11.00'da Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ile sözleşme imzalayacak.
- Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Niğde'de temaslarda bulunacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Uşak'a gelecek.
- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev'in davetlisi olarak resmi ziyaret için Bakü'ye gidecek. Gönül, Türk işadamları ve kuruluşları temsilcileriyle akşam yemeğinde biraraya gelecek.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Solomon Pasi, Yunanistan'ın Makedonya-Trakya Bakanı Nikos Çarçionis ve sınır valilerinin katılımıyla Kavak Adası'nda "Dostluk ve Barış Anıtı"nın açılışı yapılacak. Açılış öncesi Unakıtan, Pasi ve Çarçionis, Kapıkule gümrük sahasında biraraya gelecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili avukat Suat Kılıç, Samsun'un Çarşamba İlçesi'nin köylerinde incelemelerde bulunacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Erzurum'da temaslarda bulunacak.
- SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan, saat 13.30'da KKTC Türk Mücahidleri Derneği üyelerini kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, saat 12.00'de Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- RTÜK'e yeni seçilen üyeler, başkan Zahid Akman başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret edecek
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 09.45'te Sarayburnu İskelesi'nde Erdek Aday İzci Eğitim Yaz Kampı'na katılacak öğrencileri yolcu edecek. Topbaş, saat 17.00'de Irak İçişleri Bakanı Bakr Solag Jabur Al-Zubeydi ile görüşecek.
- CHP'liler, saat 09.00'da Haydarpaşa Garı önünde hızlandırılmış tren kazasının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapacak.
- İHD'liler, Libya'da idam edilen 2 Türk vatandaşıyla ilgili saat 13.00'te Taksim Gümüşsuyu'ndaki Libya Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapacak.
- Eğitim Bir-Sen, saat 11.00'de İstanbul Üniversitesi önünde yapılacak basın açıklamasıyla YÖK'ün meslek liseleriyle ilgili aldığı kararı protesto edecek.
- Küçükçekmece Belediyesi, Özel Okullara Giriş Sınavı'nda 3. olan Merve Özdemir'i, başkanlık binasında saat 10.30'da düzenlenecek törenle ödüllendirecek.
- Türk Haber-Sen'e bağlı Telekom işçileri, Telekom'un satışını protesto etmek için Gayrettepe Telekom Müdürlüğü'nde tam gün iş bırakacak.
- Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 25. Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında 25 ülkeden 960 folklörcünün katılımıyla Neco Gazinosu'nda başlayacak.
- Libya'da cinayet işledikleri gerekçesiyle idam edilen Yunus Özkan, memleketi Adana'da toprağa verilecek.
- Erzurum Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce düzenlenen "Türk Halk Kültüründe Milli Mücadele 1. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu" 19-22 Temmuz arasında Erzurum'da yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin EMD'nin konuğu
- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, saat 09.00'da Divan Otel'de Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) yeni bankacılık yasası ve banka birleşmelerine yönelik sohbet toplantısına katılıyor.

Vakıfbank 750 milyon dolarlık sendikasyon imzalıyor
- Vakıfbank, saat 17.00'de Esma Sultan Yalısı'nda uluslararası bankaların liderliğinde 25 ülkeden 62 bankanın katılımıyla düzenlenen sendikasyon kredisini imzalayacak.

Hazine'den borçlanma ihalesi
- Hazine 91 günlük referans bono ihalesi düzenliyor.

Braun'un toplantısı
- Braun'un 1 Mart-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği Silk-)pil Epilasyon aletlerine yönelik kampanyasının ilk dönem talihlilerini açıklayacağı toplantısı saat 11.00'de Kuruçeşme New Yorker'de yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ
------------------------

Yunanistan'da gösteri
- Yunanistan'da çalışma saatleriyle ilgili yasa aleyhinde gösteri yapılacak.

Solana'nın Sırbistan ve Ukrayna temasları
- Avrupa Birliği (AB) Ortak Savunma ve Dış Politika Temsilcisi Javier Solana, Belgrad ve Kiev'de temaslarda bulunacak.

Blair, Müslüman liderlerle görüşüyor
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, Londra'daki terör saldırılarıyla ilgili olarak bu ülkede yaşayan Müslüman liderlerle biraraya gelecek. Görüşmeye Muhafazakar Parti lideri Michael Howard ve Liberal Demokrat Parti lideri Charles Kennedy de katılıyor.

Karzai, İngiltere'de
- Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, bu göreviyle ilk kez İngiltere'ye ziyarette bulunuyor.

Straw-Fini gör yecek.
- RTÜK'e yeni seçilen üyeler, başkan Zahid Akman büşmesi
- İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ve İtalyan meslektaşı Gianfranco Fini ortak bir basın açıklaması yapacak.

Moratinos, Cezayir yolcusu
- İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, Cezayir'i ziyaret edecek.

Fahmi, GKRY'de
- Mısır Petrol Bakanı Amin Sameh Samir Fahmi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tassos Papadopulos ve Ticaret Bakanı George Lillikas ile biraraya gelecek.

Merkel-Chirac görüşmesi
- Almanya Hiristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve ilk kadın başbakan adayı Angela Merkel, Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve iktidardaki parti lideri Nicolas Sarkozy ile biraraya gelecek.

25. Nüfus Konferansı
- Fransa'daki 25. Nüfus Konferansı devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ
---------------------

- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Almanya'da yapılan 23 Yaşaltı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuları makamında kabul edecek.
- 16. Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası Avrupa 3. Tur Eleme Grubu'nda, Türkiye 2. maçını evsahibi Yunanistan ile yapacak.
- Kiteboard Dünya Kupası Yarışları'nın 2. ayağı İstanbul'da devam ediyor.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağlamak amacıyla Florya Sosyal Tesisleri'nde düzenleyeceği organizasyona Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra bazı federasyon ve kulüp başkanları katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber