Şark hizmetine ilk kez gidecek 9 bin 600 polis memuruna eğitim

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şark hizmetine ilk kez gidecek 9 bin 600 polis memuru, uzmanlar tarafından halkla diyalog, teröre bakış, stres yönetimi konularında eğitiliyor

Devrim TOSUNOĞLU

EMNİYET Genel Müdürlüğü terörle daha etkin mücadele için işe polisleri terör konusunda eğiterek başlıyor. Bu kapsamda ilk kez terörün yoğun olduğu bölgelere atanan 9 bin 600 memuru 'duygu durum yönetimi ve toplumsal kazanım becerileri' eğitimine alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu projeyle 'Halkıma faydalı hizmetler vereceğim' düşüncesini polisler üzerine yerleştirmek istiyor.

Polisler psikologlar, terör uzmanları, uzman akademisyenler eşliğinde, 'Terörle müzakere'den önce 'kendinle müzakere eğitimi'ne tabi tutuluyor. Bu derslerle polisler stres yönetimi konularında bilgilendirilirken, olumsuz duygularının ortadan kaldırılması ve motivasyon kazanmaları hedefleniyor. Yüz yüze eğitime katılamayanlar ise derslerin video kayıtlarını takip edecek.

Verilen eğitimler arasında 'Bölge insanı, örgüt sempatizanı ve örgüt üyesi gibi ayrımların anlatılması, bölgenin yapısı, bölge insanının bakış açısı, devletten (polisten) beklentileri, toplumsal barış ve kardeşliğin oluşumunda polise düşen görevler' yer alıyor. Eğitimleri Psikolog Sevda Güner, Deniz Tabip Albay Prof. Dr. Nahit Özmenler ve Yarbay Doç. Dr. Barbaros Özdemir, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Opr. Dr. Ersin Oğuz ve Emniyet Amiri Hasan Güngör verdi.

NASIL KARAR VERİLDİ?

Emniyet Genel Müdürlüğü bu yıl Güneydoğu'da görev yapan personel üzerinde bir anket yaptı. Psikolojik Stratejist Sevda Güner tarafından bölge polisine, 'Duygu Durumu Yönetimi, Toplumsal Kazanım Becerileri' dersleri verildi. Olumlu tepkiler gelmesi üzerine projenin şarka tayin edilen 9 bin 600 polise ygulanması istendi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber