'Camiden Spora' projesi Bolu'da bir yılını doldurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığında, Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlükleri ile il müftülükleri aracılığıyla yürütülen "Camiden Spora" adlı proje, Bolu'da bir yılını doldurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin mimarlarından Bolu Müftülüğü Spor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Özcan, bu sayede daha çok çocuğun camiye geldiğini, şu anda 10 camide sekiz branşta spor eğitimi verildiğini ifade etti.

Söz konusu proje kapsamında Kur'ân kursuna giden çocukların, dersten sonra spor yapması teşvik ediliyor. Projenin ilk uygulandığı ve temellerinin atıldığı il ise Bolu. Genel Sekreter Özcan, millî kick boksçu Derviş Erdoğan'ın, ?Çocuklara camiden sonra kick boks öğretsem nasıl olur?? teklifiyle projenin başladığını anlattı. Önceleri ?Camilerde Spor? adı altında sadece kick boks ve tekvando öğretildiğini belirten Özcan, ?Öğleden sonraları ise camilerin müsait olan bahçelerinde ya da yakın okul bahçelerinde yapıldı. Biz bu faaliyeti, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirdik. Onlar da projeyi Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bildirdi. Bu sene Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet, ?Camiden Spora? adlı bir protokol imzaladı.? dedi. Amaçlarının camiye gelen çocukların sporla ilgilenmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Ömer Özcan, bu işi başta resmî olmadan, gönüllü yaptıklarını, geçen yıl 15 camide uygulama yapıldığını, devamsız öğrencilerin de spor yapıldığını duyduktan sonra gelmeye başladığını söyledi.

Bolu'da masa tenisi kick boks, tekvando, voleybol, judo, atletizm ve bocce dallarında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün antrenörleri tarafından eğitim verildiğini aktaran Özcan, ?Spor yapılan 10 caminin sekizi şehir merkezinde, diğer ikisi Okçular ve İslamlar köylerinde.? şeklinde konuştu. Asıl yükün Gençlik ve Spor il müdürlüklerinde olduğunu ifade ederek, ?Servisler öğrencileri alıyor, kapalı spor salonlarına veya müsait açık alanlara götürüyor. Bazen de çalıştırıcılar, antrenörler camileri ziyaret ederek öğrencilerin yanına geliyor. O gün o saatte gelen çalıştırıcı, cami bahçesinde eğitim verip gidiyor. Bu projeyle 250'den fazla çocuğumuz, camiye severek geliyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber