Altepe: Bursa´yı sahiplenme noktasında işadamlarından güç alıyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Genç İşadamları Derneği(TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Baran Çelik ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa´yı sahiplenme noktasında işadamlarından güç aldıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Tramvay, katlı otopark ve çevreyle ilgili yatırımlar, Bursa´nın öne çıkarılması, Türkiye´de marka olması yönündeki çalışmalarımıza büyük katkı sağlıyor." dedi.

Başkan Altepe, Bursa´nın üretim ve sanayi şehri olduğunu, kentin sanayiyle öne çıkartılması noktasında yoğun çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi. Bir şehrin üreterek güçlendiğini, Bursa´nın da ancak üreterek daha güçlü hale gelebileceğini belirten Başkan Altepe, "Üretirseniz güçlü olursunuz. Bu, dünyanın her tarafında bu şekilde. Bursa da üreten firmalarıyla güçlü. O zaman bizim imkanlarımızı çok iyi şekilde kullanmamız lazım. Türkiye üretim konusunda avantajlı, Bursa çok daha avantajlı. İnsan kaynaklarımız tamam, teknolojimiz ileri seviyede. Tüm artılarımızı en iyi şekilde değerlendirerek, en iyi konumlara gelmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Bursa için yaptıkları çalışmalarda kentteki işadamlarının gücünden yararlandıklarını, SİAD´ların faaliyetleriyle cesaretlendiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Hepimiz Bursa´nın menfaatleri için uğraşıyoruz. Örgütler de bize bu noktada büyük cesaret veriyor. Basit bir katlı otopark bile, tramvayla ilgili çevreyle ilgili yatırımlar da Bursa´yı inanılmaz derecede öne çıkartıyor. O nedenle kentle ilgili ufak tefek de olsa, bir şeyler yapılmalı. ´Tüm işadamları kanaatlerince de olsa bu konuya eğilmeli, her şey çok daha güzel olmalı´ diye düşünüyorum. İmkanlarımızla doğru orantılı olarak, Bursa´nın çok daha ileri seviyelerde olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"BURSA´DAKİ SANAYİ BİRİKİMİ ÇOK FAZLA"

TÜGİAD Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik de, Bursa sanayisinin Başkan Altepe gibi kentin yatırımlarını akılcı ve katılımcı yönetim sistemiyle yönlendiren bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı olduğunu dile getirdi. Yerli tramvay üretimiyle, katlı otopark sistemiyle Bursa´nın uluslararası arenada dev bir adım attığını belirten Çelik, "Başkan Altepe´nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bursa´daki sanayi birikimi çok fazla. Bunun yansımalarını, tramvay üretimi ve katlı otopark sisteminde gördük. Daha önce atılamayan adımların, bu dönemde Başkan Altepe öncülüğünde atılmasına şahit olduk. Sizler gibi vizyon sahibi bir belediye başkanımız olduğu için çok şanslıyız." ifadelerini kullandı.

Çelik, açıklamasında TÜGİAD Bursa olarak faaliyetlerine de değinerek, yaş ortalaması 34 olan 170 üyeye sahip bulunduklarını ve Bursa´daki kurumlar vergisi sıralamasında yüzde 30´luk dilimi oluşturduklarını vurguladı.

Ziyaretin sonunda Başkan Altepe, TÜGİAD Bursa Yönetim Kurulu adına Çelik´e Bursa bıçağı hediye etti. Çelik de Başkan Altepe´ye, işadamlarına verdiği desteklerden dolayı İznik çinisinden tabak takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber