Karaduvar Yenileniyor

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Karaduvar mahallesi'nde başlattığı asfalt kaplama ve yeni yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ekipleri, 2 hafta içinde mahalleye 7 bin 454 ton asfalt döktü.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, mahallelerde başlattığı asfalt kaplama ve yeni yol açma çalışmaları ara vermeden devam ediyor. Bu çerçevede Karaduvar Mahallesi'nde imar planlarında işaretli ancak, bugüne dek yapılmamış yolları açma çalışmalarını geçen haftalarda başlatan ekipler, bir yandan da Karaduvar'a 2 hafta içerisinde 15 sokağa toplam 7 bin 454 ton asfalt döktü. Asfalt seriminin reglajından süpürülmesine, astarından yapıştırma tabakasına dek her aşaması belediye uzmanlarının kontrol ve gözetiminde yapılıyor.

Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, yaptığı açıklamada, çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini vurguladı. Akdeniz halkının taleplerine en kısa sürede yanıt verdiklerini kaydeden Türk, ?Akdeniz'de asfalt kaplama ve yeni yol açma programına hızlı ve seri bir şekilde başladık. Çalışmalarımız merkez-kenar ayrımı olmaksızın, ilçemiz sınırlarındaki bütün sokakların asfalt ihtiyacı bitene dek sürecek. Günü kurtarmayı amaçlayan, ucuz malzeme ve kalitesiz işçilikten kaçınıyoruz. Günde ortalama ?bin ton' asfalt döken ekiplerimiz, Ağustos ayı sonuna kadar programa devam edecek. Bugün itibariyle yollarda işimizin yüzde 90'ı bitmiş durumdadır. Akdeniz'de tek bir sokağın eksiği kalmayıncaya dek çalışmalarımız devam edecektir? dedi.

Öte yandan, Karaduvar Mahallesi'nde, özellikle tarım alanlarına giden bölgelerde ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol açma faaliyetini sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, önce iş makineleriyle yol kenarlarında yetişen yabani otları temizliyor, ardından yolun yüzeyi tesfiyelenip düz bir zemin haline getiriliyor. Son olarak bypass tabir edilen dolgu malzemesi serilerek sokaklar asfaltlanmaya hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber