Polislerin şehit olduğu helikopter kazasında firmaya tazminat davası açıldı

Antalya'da 19 Temmuz 2006'da düşen helikopter kazasında şehit olan Emniyet Amiri Ramazan Can'ın eşi, helikopterin üretici firması ABD'li şirket MD Helicopters'e tazminat davası açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da 6 yıl önce düşen MD-600N tipi helikopter kazasında pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya, pilot Başkomiser Kudret Çalık, Antalya Muhabere Şube Müdürü Emniyet Amiri Ramazan Can, komiser Adem Vurucu ile polis memuru Osman Karadağ şehit olmuştu. Kazanın ardından kanuni haklarını kullanan Ramazan Can'ın eşi Serpil Can, ABD'de tazminat davası açmıştı. Ancak, ABD mahkemeleri dava için uygun yerin Türkiye olduğu gerekçesiyle davayı reddetmişti. Bunun üzerine Serpil Can, helikopterin üreticisi ABD'li şirket MD Helicopters'e karşı Antalya Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı.

Bugün ilk duruşması görülen davaya şehit Ramazan Can'ın eşi Serpil Can, kardeşi Durmuş Yücel ile davacı ve davalı avukatları katıldı. Mahkeme başkanı her iki tarafın avukatlarına söz vererek duruşmayı, dosyadaki eksiklerin giderilmesi, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ve Ankara 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde devam eden duruşmaların bitmesinin beklenmesi için 17 Ekim 2012'ye erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber