Güllük caddesi törenle açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin asfalt çalışmalarının tamamladığı Güllük Caddesi törenle açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selekler Çarşısı önünde yapılan açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Antalya İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, çok sayıda davetlilerle esnaflar katıldı.

Açılışta konuşma yapan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok 2010 yılında ilk defa bu caddeye geldiğinde insanların rahatça yürüyemediğine gördüğünü belirterek Güllük Caddesi'nin Antalya'ya yakışır şekilde güzelleştirildiğini söyledi. Güllük'ün bir cazibe merkezi olduğunu kaydeden Sevimçok ?Hep Antalya'nın cazibe merkezi yok diyorlar ya, işte Güllük Caddesi Antalya'nın cazibe merkezi. Antalya çarşıları, sokakları, esnafları ve insanları ile güzel? dedi.

Antalya esnafına dar çağrı yapan Sevimçok, ?Antalya esnafından da bir ricam var. Sokaklarımız gözelleşiyor, bizden işlemi düzgün yapmamız talep ediliyor. Sattığımız ürünlerde etiketsiz ürün kesinlikle bulundurmayalım? şeklinde konuştu.

Güllük Caddesi'nde bir cazibe bulvarı yapıldığını söyleyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çetin Budak ise Antalya'nın başka caddelerinde oturan insanları için de çok önemli bir şey yapıldığını kaydetti. Turizmin Antalya'nın bir gerçeği olduğunu belirten Budak esnafın da kendisi ile yapacağı çeki düzenin önemli olduğunu vurguladı. Antalya'da her şeyden önce markanın önemli olduğunu ifade eden Budak ? Her şeyden önce marka diyorum. Markanın arka arkaya dizilip bu caddede var olmasını diliyorum. Aynı zamanda kafeler ve şık restoranların olduğu bir çarşı haline geleceğini umuyorum. Eğer siz de buna bir destek verirseniz burda shoping fest gibi festivaller yapılır. Emeği geçen her kesi kutluyorum? dedi.

BAZILARININ SÖYLEDİĞİ GİBİ KALDIRIM PROJESİ YAPMIYORUZ

Çok keyifli bir gün yaşadığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da projeye Işıklar Caddesi'nden başladıklarını ve Güllük Caddesi'nin 6.olduğunu belirtti. Güllük caddesinin altyapısı, kanalizasyonu, aydınlatması ve engellilere yönelik kaldırımları ile avrupa standartlarında özel bir proje olduğunu ifade eden Akaydın şöyle konuştu:

?Bu bazılarının söylediği gibi bir kaldırım projesi değil. Ben bunlara insan odaklı projeler diyorum. Bu caddelerden iki tanesini yaptığım parayla köprülü kavşak yaptırabilirdim Antalya'ya. Ama 100. yıl Caddesi'ndeki köprülü kavşaklar çözüm oldu mu Antalya trafiğine? Bu caddeler gerçekten katkı sağlıyor. Bugüne kadar yaptığımız caddelerde gerçekten tıkır tıkır yerli ve yabancı turist kaynıyor. Ortada, 15 bin metre kare alan, 4 milyonun üstünde harcama, 300 metre Cumhuriyet Meydanı'na ve Konyaalltı Caddesi'ne çıkmaları olan yaya odaklı bir proje. Bizim kültürümüzde önce yaya geliyor. Sonra bisiklet için de projelerimiz var, ondan sonra toplu ulaşımla beraber taşıt.?

Konuşmaların ve plaket takdimatı ile kurdele kesiminin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Başkan Akaydın ve beraberindekiler Güllük Caddesi'ne yapılan gül ağacı maketine kadar yürüyerek açılışı gerçekleştirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber