Sındırgı tatlı suya kavuştu

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde tatlı su sevinci yaşanıyor. Sındırgı halkının yıllardır çektikleri tatlı su özlemi, Kaymakam Hüseyin Çelik, Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul ve hayırsever iş adamı Ali Aydemir'in katkılarıyla sona erdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 22:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sındırgı için çok önemli olan sıcak su ilçeye getirilmesi için geçtiğimiz günlerde Uzunlar firmasına yer teslimi yapılmıştı. Sıcak su sorunun çözülmesinin ardından Kertil Dağı'ndan çıkan tatlı suyun ilçeye getirilmesi için çalışmalara ağırlık verildi. 8,5 kilometrelik bölüm Sındırgı Belediyesi'ne ait iş makineleriyle kazıldı ve hayırsever iş adamının aldığı su boruları döşendi. Mahalle aralarına yapılan çeşmelerle halkın tatlı su özlemine son verildi.

Belediye Başkanı Ertuğrul, ?Halkımız tatlı su için ilçe merkezine yakın köylere ve komşu Bigadiç'e gidiyorlar ya da damacana su satın alıyorlardı. Tatlı su sorunun çözümü için bir süredir kaynak aradık ve analizlerini yaptırdık. En son Kertil Dağı'nda çıkan kaynağının analizleri çok iyi çıktı. Hatta yapılan analizlerde suyun şişelenip pazarlanabileceği ifade edildi. Hayırsever bir vatandaşımızın aldığı su boruları döşendi. Her mahalleye yapılan çeşmeler sayesinde yılardır halkımızın özlemini çektiği tatlı suya kavuştu. Tatlı su ilçemize hayırlı olmasını dilerim.? dedi.

Ellerindeki şişelerle tatlı su çeşmelerine akın eden ilçe halkı ise ?Tatlı su ilçemize geldiği günden itibaren su satın almıyoruz. İçimi çok hoş ve çayı da çok güzel oluyor. Bizlerin böyle güzel ve tatlı su içmesine vesile olanlardan Allah razı olsun.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber