20. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı

Malatya Belediyesi tarafından organize edilen 20. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı törenle açıldı. Mişmişpark fuar alanındaki 9 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara 124 firma katılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Kayısı Festivali ile birlikte yürütülen fuarın 20'inci organizasyonunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Etkinlikler sayesinde kent insanının bir araya geldiğini ifade eden Saran, bununla birlikte şehrin ekonomik gelişimine ciddi katkı sağlandığını kaydetti. Ticari etkinliklerin kentteki yatırımların artmasına vesile olduğunun altını çizen Saran, ?Fuarlar bir bölgenin ekonomik ve ticari kalkınmasında orta ve uzun vadede ciddi katkılar yanı sıra orada doğrudan sosyal ve ekonomik hareketlilik de getiriyor. Gelir artısı sağlıyor, ekonomik faaliyetleri canlandırıyor. Bu manada 20.'sini açmış olduğumuz kayısı kültür ve sanat festivalinin yanı sıra genel sanayi ve ticaret fuarının da aynı başarıyla sürdürülmesi bizleri memnun eden bir gelişmedir.? dedi.

ŞEHİT PİLOTLAR SEBEBİYLE EĞLENCELER İPTAL

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Malatya'nın son yıllarda tanıtım, markalaşma ve fuar organizasyonları açısından önemli projelere imza attığını belirtti. 22 Haziran tarihinde Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağında şehit olan pilotlar nedeniyle fuardaki eğlencelerin iptal edildiğini aktaran Çakır, şöyle devam etti: ?Bugün kayıp olan 2 pilotumuzun şehadet haberini aldık. Gerçekten büyük bir acı. Sadece şehitlerimizin aileleri değil, Malatyamız büyük bir üzüntü yaşıyor. Bununla birlikte ülkemizde gerçekten büyük bir yas oldu. Hepimiz derinden üzüldük. Bugün kandile uygun bir şekilde gece düzenleyeceğiz ama Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı dışında, yarın ve diğer günlerdeki bütün etkinlikleri iptal ettik. Sanatçılarımızın programlarını, eğlence ve gösteri bölümlerini iptal ettik.? şeklinde konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Malatya'nın kayısı yanı sıra birçok önemli ürüne sahip olduğunu, sanayisinin geliştiğini dile getirdi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Malatya'nın fuarlar başkenti olmasını istediklerini belirterek, bu özellik için kitap fuarı, yapı dekorasyon fuarı, tarım fuarı gibi organizasyonların önemli bir adım olduğunu söyledi.

Malatya Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı ise fuara 104'ü Malatya'dan, 20'si de il dışından olmak üzere toplam 124 firmanın katıldığını açıkladı. Konuşmaların ardından, 20. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın kurdelesi kesilerek açıldı. Protokol üyeleri fuardaki stantları gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber