Gemerek'te Çat Yaylası turizme açılacak

Sivas'ın Gemerek ilçesinde Çat Yaylası modern tesisler yapılarak turizme açılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)'nın desteği ve Gemerek Kaymakamlığı tarafından geliştirilen proje ile Çat Yaylası'na moder tesisler inşa edilecek. Haziranda yüklenici firma ile imzalanan sözleşme ile 100 iş günü içerisinde tamamlanması planlanan proje, ORAN'ın '2011 Mali Destek Programı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi' kapsamında en yüksek hibeyi almaya hak kazandı.

Proje ile ilgili açıklama yapan Gemerek Kaymakamı Adnan Tezcan, "ORAN tarafından bütçesinin yüzde 75'i karşılanan 'Çat Yaylası Turizme Açılıyor' projesini hayata geçiriyoruz. Yayla, ilçemiz sınırları içerisinde bulunan, her yıl bölge halkının yanı sıra yurt dışından gelen vatandaşların da rağbet gösterdiği bir alan. Yapacağımız çalışmalar ile ziyaretçilerimize daha güzel bir ortam sunacağız. Böylece yayla büyük bir turizm potansiyeline kavuşarak bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Yaylada 56 bin 896 metrekarelik alana çevre düzenlemesi ile içerisinde ahşap kütük evler, bakı tesisleri, amfi tiyatro, köprüler, pergolalar, çocuk parkları, piknik masaları, otoparklar ve yöresel taşlardan yürüyüş yolları inşa edilecek. Bölgeye gelen turist sayısının, ziyaretçilerin bölgede kalış süresinin ve bölge halkının turizmden elde ettiği gelirin artmasını hedeflemekteyiz. Ziyaretçi sayısının artması tarım ürünlerinin satışı için de iyi bir pazar oluşturacaktır.? dedi.

Kaymakam Tezcan projenin hayata geçirilmesi aşamasında katkı veren Sivas Valisi Ali Kolat ile ORAN yönetim kuruluna ve emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber