Erciyes'e devlet liderlerini ağırlamak için devlet konukevi yapılıyor

Kayseri Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Dağı'nda başlattıkları turizm amaçlı tesislerin hızla devam ettiğini belirterek, bu tesislere ek olarak devlet konukevi yapılacağını duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konukevinde devlet liderlerinin kayseri ziyaretlerinde ve burada yapılacak uluslararası organizasyonlarda misafirleri ağırlanacak.

Başkan Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kayseri ziyaretinde Erciyes'te yapılan çalışmaları yakından incelediğini ifade etti. Erciyes'teki inşaatlarla ilgili bilgi almak için iki kez bölgeye çıktığını anımsatan Özhaseki, bu görüşmeler sırasında devlet konukevi yapılmasıyla ilgili karar aldıklarını ve yer tespitinin yapıldığını anımsattı. Tekir gölü civarındaki konaklama tesislerinin dışında yine Tekir Yaylasına hakim bir noktada devlet konukevi inşaatına başlaması ile ilgili çalışmalarında başladığını ifade etti.

Mehmet Özhaseki, bu konukevinin kesinlikle belediye başkanlığı ve şahsının kullanacağı bir mekan olmayacağının altını çizerek, Erciyes'in Davos olma yolunda önemli bir ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül'ün Erciyes aşağı olması nedeniyle buradaki projeleri yakından takip ettiğini vurgulayan Özhaseki, "Cumhurbaşkanımız, Erciyes'e iki kez çıktı ve buradaki çalışmaları görünce çok mutlu oldu. Biten çalışmalar ve hizmete açılanların dışında devam eden yatırımlarla ilgili de bilgiler aldı. Kayseri'deki son gün programını uzatarak ikinci kez Erciyes'e çıkmamızdaki sebepte başka bir fikir olmasıydı. Onu yerinde görmek amacıyla Erciyes'in Tekir göleti etrafına gittik. Gölet etrafında sadece tatil köyü, kongre merkezi ve oteller olmasından ziyade Erciyes'i Davos gibi önemli bir merkez haline getirmeyi amaçlıyoruz. Belediye olarak hazırlamış olduğumuz devlet konukevi projemiz vardı ve bu proje ile ilgili Cumhurbaşkanımız da bilgi aldı. Kendisi de bu projeye destek verdi ve önemli olduğunu iletti. Yurt dışından gelen devlet başkanları ve bakanlar düzeyindeki önemli insanların kalabilecekleri eski Türk evleri mimarisindeki bir tarzda konukevleri yapılacak." dedi.

Başkan, yapılacak olan devlet konukevinin asla başkanlık konutu olmayacağını vurguladı. Birçok kentte başkanlıklara ait konutların olduğunu anlatarak, Kayseri'de bugüne kadar belediye başkanlarının buna ihtiyaç duymadığını, kendisinin de bu tür bir yapı yapmayacağını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber