EGM tarafından Antalya'daki taraftar gruplarına, sporda şiddetin önlenmesi anlatıldı

Antalyaspor'un taraftar grupları ve sorumlu birimlerine, spor müsabakalarındaki şiddeti azaltmak amaçlı toplantı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda sporda şiddetin daha az seviyelere nasıl düşürülebileceği tartışıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ?Spor Müsabakalarında Şiddete Etki Eden Faktörler ve Çözüm Önerileri' konulu çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde sporda şiddeti önlemek amaçlı toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Çevik Kuvvet Şube Müdürü Gökhan Demir başkanlık etti. Sporda şiddetin masaya yatırıldığı toplantıda Antalyaspor'un 2012-2013 sezonu kombine bilet fiyatlarının yüksekliği konuşuldu.

Kombine bilet fiyatlarının henüz açıklanmamasına rağmen kamuoyunda yüksek olacağı konuşulduğunu ifade eden 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcısı Derhan Doğan, kombine bilet fiyatlarının en düşük seviyede belirlenmesi gerektiğini savundu.

Geçen iki sezonda Mardan Stadyumu'nda takımlarını yalnız bırakmadıklarını hatırlatan Doğan, ?Orası uzak olsa bile orada takımımızı yalnız bırakmadık. Kombine biletler için çok büyük rakamlar konuşuluyor. Biz, bedava kombine istemiyoruz. Şehir merkezinde olan Akdeniz Üniversitesi Stadı'nın kombine bilet fiyatları da aynı olmalıdır.? dedi.

Taraftardan sorumlu Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Salih Peker'de gönlünden kombine biletlerini bedava vermek geçtiğini ancak bunun söz konusu olmayacağını belirterek, ?Çok düşük ücretler de belirleyebiliriz. Doğru dürüst destek alamıyoruz. 3 senedir tribünden kazanç elde edemiyoruz. Bu sezon taraftarla buluşacağız. Buradan kazanç sağlayamazsak nasıl ayakta kalacağız?? diye konuştu.

ŞİDDET İÇİN TARAFTARLAR BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Sporda şiddetin önüne geçilebilmesi için taraftar gruplarının bilinçlendirilmesi gerektiğini savunan Şube Müdürü Gökhan Demir, bu grupların maçlara geldiklerinde ?biz paramızı verdik, takımımız kazanmalı' düşüncesinden uzaklaşması gerektiğini söyledi.

Taraftarların karşılaşmada olacak üç sonuca da açık olmaları gerektiğini, maçlarında bir etkinlik gibi görülmesi gerektiğini ifade eden Demir, ?Burada taraftar gruplarının yanı sıra kulüp yöneticilerine, medyaya, kolluk kuvvetlerine ve birçok birime de çok büyük işler düşmektedir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber