UÜ Makine, Elektronik Ve Çevre Mühendisliği de MÜDEK'e akredite oldu

Uludağ Üniversitesi (UÜ)'nde tüm fakülte ve yüksekokullarda verilen eğitimlerin ulusal ve uluslararası alanda eşdeğerliğini sağlamak amacıyla yürütülen akreditasyon çalışmaları sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok fakülte ve birimde çalışmaları başarıyla tamamlayan Uludağ Üniversitesi, şimdi de Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nin lisans eğitimi veren 5 bölümünde daha akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Mühendislik Eğitim Programları ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından yürütülen akreditasyon çalışmaları sonuçlandı.

YÖK tarafından, ulusal, sektörel ve program yeterlilikleri odaklı ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak yetkilendirilen MÜDEK Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (MAK) yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonrasında Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit'e bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda; makine mühendisliği normal ve ikinci program, elektronik mühendisliği normal ve ikinci program ve çevre mühendisliğinde verilen lisans eğitimlerini, 30 Eylül 2014 tarihine kadar akredite ettiğini bildirildi.

Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE tarafından yetkilendirilen MÜDEK ayrıca, söz konusu programlara EUR-ACE Etiketi kullanma izni de verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber