Adana'da nefes kesen operasyon

Adana'da polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçak 2 şüphelinin içinde bulunduğu araç, ara sokakta duvara çarparak durdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burada polise silah çekerek kaçan şahıslar, nefes kesen bir operasyon sonucu saklandıkları evde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Aliya İzzetbegoviç Bulvarı'nda devriye görevi yapan polis ekipleri, şüphelendikleri bir otomobili durdurmak istedi ancak şahıslar araçla kaçarak ara sokaklara girdi. Şüphelilerin otomobili, kısa süren kovalamaca sonucu Gürselpaşa Mahallesi'nde bir ara sokakta bir duvara çarptı. Araçtakiler, duran otomobile yaklaşan polislere silah çekerek tehdit ettikten sonra yaya olarak kaçmayı başardı. Polislerin telsizle yardım istemesi üzerine olay yerine çok sayıda ekip gönderildi.

Polisler, uzun namlulu silahlarla şüphelilerin kaçtığı bahçede arama yaptı. Evlerin damlarına çıkan ekipler, mahallede yaklaşık 15 dakika şahısları aradı. Bu sırada bir polisin şüphelileri bir evde gördüğünü söylemesi üzerine ekipler evin etrafını sardı. Bazı polisler dama çıkıp önlem aldıktan sonra eve baskın yapıldı. Evde yakalanıp gözaltına alınan Cemalettin A. (25) ve Mümin D. (24) adlı şüpheliler, polis aracına bindirilirken suçsuz olduklarını söyledi. Cemalettin A., "Suçlu olsak dağa çıkardık. Burada ne gezelim?" diye bağırdı.

Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi'nde ifade veren şahıslardan Cemalettin A.'nın, "Ehliyetim yoktu, bu nedenle korkup kaçtım. Polise de silah doğrultmadım" dediği öğrenildi.

Polis, otomobilde ve şahısların kaçtığı evde arama çalışmalarını sürdürürken, zanlılar sorgularının ardından "polise mukavemet" ve "silah teşhir etmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber