Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı sona erdi

Mersin'in Tarsus İlçesinde gerçekleştirilen Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı'nın üçüncü günü yarışmaların sonuçlarının açıklaması ve sanatçı Yaşar İpek'in sahne alması ile sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

75. Yıl Açıkhava Gösteri Merkezinde gerçekleşen Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı, sanatçı Çiğdem Tunç'un sunumu ile başladı.

Konuşmalar bölümünde söz alan Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, fuar boyuncu çok yorulmalarına karşın Tarsuslulara fuar kazandırmış olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Tarsus'ta 31 yıldır festival adı altında kutladıkları Üzüm Festivalini "Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı"nın dönüştürerek, kentte fuarcılık bilincinin gelişmesine katkıda bulunmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Tarsus'a fuar alanı yapılmasını istedi.

Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı'nın bir ilk olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Tarsuslu artık silkinip, ayağa kalkarak, hak ettiği yere gelmelidir ki, yoluna devam etsin. Fuara emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı'nın uluslararası bir organizasyon dönüşmesini dileyerek, "Tarsus'ta 31 yıldır kutlanan üzüm festivaline emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Önümüzdeki yıllar içerisinde fuarın uluslararası bir organizasyona dönüşmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, fuarın gelişerek devam edeceğini bildiğini söyleyerek, iştirak eden herkese teşekkür etti.

"Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı" için atılan ilk tohumun yıllar sonra büyüyerek, çınara dönüşeceğini söyleyen Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, "Tarsus'ta her şey var. Tarım, turizm, eğitim gibi her alanda en önemli değerlere sahip.

Omuz omuza verip, fuarı daha büyüteceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı'nın bünyesinde düzenlenen En İyi Bağ Yetiştiricisi, Üzüm Güzeli yarışmalarının sonuçları açıklandı.

Tarsus'a bağlı En İyi Üzüm Yetiştiricisi Kaklıktaşı köyünden Mustafa Duru birinci olurken, Sayköy'den Mehmet Keven ikinci, Taşçılı köyünden Sabahattin Tunalı üçüncü ve Alibeyli köyünden Ali Yaman dördüncü oldu.

Üzüm Güzeli yarışmasının birincisi ise Kerimler köyünden Betül Bozan, Göçük köyünden Nursel Ateş ikinci, Selen Gizem Kaplan Yeşiltepe beldesinde üçüncü, Sempati güzeli ise Ulaş köyünden Şaika Gök oldu. Aynı zamanda Terasus Mobilya güzeli ise Beylice köyünden Münnevver Erişik oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildikten sonra "Tarsus Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı" erken doğum yapan Niran Ünsal'ın yerine Yaşar İpek söylediği şarkılar ile izleyenlere güzel bir gece yaşattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber