Orkestrada mezuniyet sevinci

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası bünyesinde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan sanatçı adayları, sertifikalarını törenle alırken; sertifika sevincini de meslektaşlarıyla paylaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konservatuar eğitimlerini tamamlayan 80 sanatçı adayına sertifikalarının verildiği törende, Büyükşehir Belediye Orkestrası'nın tarihi boyunca çok önemli sanatçıları Bursa'ya kazandırdığını söyledi. Başkan Altepe, Türk Sanat Müziği'nden 42, Türk Halk Müziği'nden de 38 öğrencinin eğitimlerini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandığını belirtti. Altepe, ?Kentler, kültürlerin ve medeniyetlerin yatağıdır. Bursa'da binlerce yıllık medeniyetin ortaya çıkarılmasında Türkiye'ye ve dünyaya örnek çalışmalar yapılıyor. Toplumsal, sosyal ve kültürel hayatın en önemli özelliklerinden biri de müziğimizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak müzikle ilgili örnek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.? diye konuştu.

Konuşmasında duayen sanatçı Erdinç Çelikkol'un yıllar önceki konserlerini beğeniyle takip ettiğini de anlatan Başkan Altepe, usta sanatçı Çelikkol ile birlikte temsili olarak 4 öğrenciye sertifikalarını verdi.

Konservatuar eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanan öğrencilerden Nazan Derya, öğrenciler adına yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Orkestrası'nda çok önemli bir eğitim aldıklarını belirterek, programa emek verenlere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, orkestraya verdiği desteklerden ötürü Başkan Altepe'ye, keman ve bağlama hediye etti. Daha sonra Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Orkestrası bünyesinde faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası'nı, birimlerinde ziyaret ederek, sanatçıların mini konserlerini ilgiyle izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber