Kartepe'de ikindi sohbetleri sürüyor

Kartepe Belediyesi, ailenin önemine değinilmesi amacıyla geçtiğimiz ay start verdiği ikindi sohbetlerini Köseköy'de devam ettirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan ile Nazım Demirci Halk Kütüphanesi bahçesi'ndeki ikindi sohbeti ardından, Karmek kurslarından Yaşlı Hasta Bakım Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere de belgeleri düzenlenen tören ardından verildi.

Gelişen ve değişen dünya şartları içinde ailenin önemine dikkat çekmek amacıyla Kartepe'de düzenlenen ikindi sohbetlerinin dördüncüsü Nazım Demirci Halk Kütüphanesi Bahçesi'nde düzenlendi. Sohpete, bizzat katılan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları Hüseyin Bülbül ve Mehmet Filiz, meclis üyeleri Osman Orhan, Şükrü Demirci ve Ramazan Tanrıverdi, Ak Parti Kartepe İlçe Teşkilatlanma Başkanı Niyazi Aydın, İlçe yöneticileri Şemistan Subaşı, Şaban Aktop ve Ali Bostan, İstasyon Mahalle Muhtarı Şerif Tezcan, Karmek kursiyerleri de sohpette hazır bulundu.

Aile içi iletişimin ve eşler arasında uyumun sağlanması ile çocuklarla ilgili sorunların giderilmesine farklı bakış açısıyla bakan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan, anne babaların düştüğü yanlışlıklara dikkat çekti. Aslanhan, ?Herkes özel oda istiyor. Ve çocuklarımız o hale geldiki odasını kardeşiyle paylaşmak istemiyor. Aynı evin içerisinde herkesin ayrı bir dünyası oldu. Herkesin ayrı bir bilgisayarı var. Herkes kendilerine özel bilgisayarlar istiyor. Herkesin ayrı odası olunca herkesin ayrı bilgisayarının da olması lazım. Herkesin ayrı televizyonunun da olması lazım. Çünkü herkesin ayrı bir dünyası var. Bizim bu bireyselliğe ve sanallığa doğru giden dünyada bunlara bir son vermemiz gerekiyor. Çocuklarımızı sanal alemden uzaklaştırmamız lazım. Hayatı öğretelim yavrularımıza en gerçekçiliğiyle. Akşamları hep birlikte oturmalarımız olsun. Gerçek, sanal olmayan, yüz yüze yuvamızda sohbet etmeyi öğretebilelim. Gelin huzuru öğretelim çocuklarımıza. Göreceksiniz her şey daha güzel olacak. Göreceksiniz daha birlik, beraberlik olacak. Eğer gerçek bir yuva, aile ortamı istiyorsanız bunlara dikkat etmelisiniz. Yuva, paylaşıldığı takdirde değer kazanır? dedi.

İkindi sohbeti Kartepe Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'ndan (Karmek) Yaşlı Hasta Bakım Kursiyerlerine belge töreni ile devam etti. Bir yıl boyunca aldıkları eğitim sonrası belge almaya hak kazanan 30 kursiyere protokol tarafından kurs bitirme belgeleri takdim edildi.

Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ise konuşmasında, ?Yıl boyu yakından izlediğim ve tekerlekli sandalye bağışı ile de takdir ettiğim kursiyerlerimizin bu anlamlı gününde heyecanlarına ortak olmak bizim için gurur verici bir an. Karmek kursları ile gelişimlerine yön ve destek veren bayanlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. İlk öğretmen olan annelerimizin kendilerini geliştirerek daha sağlıklı nesiller yetiştirmek adına bu kurslara gösterdikleri ilgi bizleri mutlu etmektedir. Belediye hizmetleri yapılmakta ama en önemlisi bu hizmete layık, bu hizmetten en güzel şekilde faydalanacak iyi bir nesil yetiştirmek önemli. Anneleri model olarak gördüğümüzde üzerlerine çok önemli görevler düşmekte. Bu nedenle sizlerden bu tür eğitim ve toplantılara katılarak çevrenizdekilerle paylaşmanızı istiyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber