Yabancı öğrencilerden Sabahattin Zaim Üniversitesine büyük ilgi

Sabahattin Zaim Üniversitesi, tercih dönemi yaklaştıkça yabancı öğrencilerin de ilgi odağı oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteyi gezen Suriyeli ve Makedonyalı öğrenciler, kampüse hayran kaldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversite'nin ilk ziyaretçileri Suriye dışında yaşayan Suriyeli ailelerinin çocukları oldu. Suudi Arabistan başta olmak üzere, Almanya ve Dubai gibi ülkelerde lise eğitimlerini tamamlayan ve bu yıl üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelmeyi planlayan öğrenciler, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin kampüsünün bol bol fotoğraflarını çekti. 58 öğrenci, 7 öğretmen ve bir yönetici ile birlikte İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne gelen grup, Rektör Prof. Dr. Adem Esen'den bilgi aldı. Öğrencileri İstanbul'a getiren "Homs League Abroad" grubunun lideri Husam Al-Sibai, "Gerçekten çok güzel bir kampüs. Atmosfer, anlayış, insani yaklaşım harika. Bu çocukların aileleri yıllar önce Suriye'den ayrılmış. Öğrencilerin eğitiminde gelişim sağlamak için bu turu düzenledik. Öğrenciler, eğitimlerini tamamladıktan sonra Suriye'ye dönerek gelişime katkı sağlamak istiyorlar. Suriye toplumunun gelişimini sağlamak için önemli rol oynayacaklar" dedi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin geçtiğimiz günlerdeki ziyaretçileriarasında Makedonyalı 17 öğrenci de vardı. Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği, Üsküp'te faaliyet gösteren Aktiviteti Kültürel ve Eğitim Derneği organizasyonunda, Straçinsa bölgesinde yaşayan 17 öğrenciyi ve STK temsilcilerini İstanbul'a getirdi. Program kapsamında öğrenciler, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin merkez kampüsünü de gezdi. Başta bilgisayar laboratuvarı, kütüphane ve spor salonu olmak üzere tüm bölümleri büyük bir beğeni ile gezen öğrenciler, Balkanlar'da bu güzellikte bir üniversite olmadığını belirtti. Öğrenciler daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İnan,

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Savcı ve Genel Sekreter Mehmet Birinci ile görüşerek İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne ismi verilen, "Hocaların Hocası" unvanına sahip, Prof. Dr. Sabahattin Zaim ve Milli Şair Mehmet AkifErsoy hakkında detaylı bilgi aldı.

Koordinatör MuhadinLimani, kampüsün güzelliğine tüm öğrencilerin hayran kaldığını belirterek, "Böyle güzel ve geniş bir kampüs Balkanlar'da dahi yok. Üniversitenin güzelliği ve teknolojik imkanları kusursuz. Mehmet Akif

Ersoy'un hem öğrenci hem de öğretmen olarak bu mekanda bulunmuş olması ayrıcalık. Prof. Dr. Sabahattin Zaim hocanın da Makedonya İştip'te doğmuş olması ve bu üniversiteye adının verilmiş olması öğrencileri çok mutlu etti. İnanıyorum ki Makedonya-Üsküp'ten birçok öğrenci, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne yüksek eğitimlerini almak için gelecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber