Ramazan öncesi Side'de yerli turist hareketliliği başladı

Okulların kapanması ve Ramazan ayı öncesi Antalya Side'de yerli turist hareketliliği başladı. Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, bölge destinasyonunda Ramazan ayı öncesi kültür ve arkeoloji turuna yönelik bir önceki yıla göre yerli turistte yüzde 4'lük bir artışın olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son 2 yılda Avrupalı turistlerde olduğu gibi yerli turistlerde de kültür, tarih ve arkeoloji turlarına karşının ilginin arttığını belirten Günyeli, kültür turları kapsamında Ramazan ayına kadar yerli turistleri Perge, Selge, Myra, Letoon, Tlos, Termessos, Telmessos, Olimpos, Sagalassos ve Side Antik Kent'i gezdireceklerini kaydetti.

Side'yi deniz, kum ve güneş turizminde farklı kılan en önemli özelliğinin kültür ve arkeolojik zenginliği olduğunu anlatan Günyeli, bölgede Alman turist hareketliliğini ise 12 Temmuz'dan itibaren beklediklerini ifade etti. Günyeli, "Ramazan öncesi yerli turist hareketliliği kısmen kültür turcuları ve esnafın yüzünü yeni yeni güldürüyor. Yerli turizmde süre çok kısıtlı. Bu süreyi en güzel şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Yerli turizmde geçen yıla göre yüzde 4'lük bir artış var." dedi.

MATOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, bölgedeki otellerin doluluk oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber