Zuladan 'kaçak sigara' çıktı

Adana'da polisin son bir ayda gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında değişik markalarda toplam 173 bin 688 paket 'kaçak sigara' ele geçirildiği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak sigaralar, sevkiyatının yapıldığı araçların içine zulalanırken, 21 ayrı operasyonda ise toplam 37 kişinin yakalandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak Adana Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 1 Haziran-3 Temmuz 2012 tarihleri arasında 21 ayrı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Adana'nın toplumsal yapısının korunması, haksız kazancın önüne geçilmesi, 5607 sayılı kanuna muhalefet ve gümrük kaçağı sigara ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda; piyasa değeri yaklaşık 917 bin 356 TL olduğu belirtilen değişik markalara ait 173 bin 688 paket kaçak sigara ele geçirildiği bilgisi verildi.

Söz konusu sigaraların sevkiyatının yapıldığı araçların içine zulalandığı belirtilirken, kaçakçılık olaylarında kullanılan 4 araca adli makamlarca el konulduğu, 10 aracın da trafik kaydına; 'satılamaz' ve 'devredilemez' şerhi konulduğu ifade edildi. Operasyonlar çerçevesinde yakalanarak gözaltına alınan 37 şahsın, haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte adliyeye sevk edildiği ve adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığının altı çizildi.

Açıklamada; "Suç ve suçlularla mücadele ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Çalışmalarımızda katkı ve desteklerini esirgemeyen değerli vatandaşlarımıza gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederiz" ifadesini de yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber