Adıyaman'dan kısa kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yunus Emre Vakfı ve Adıyaman Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve dünyanın çeşitli üniversitelerinde Türkoloji bölümünde öğrenim gören öğrencilerinin, Türkiye gezisinin Adıyaman bölümünde Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Adıyaman Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarete 17 ülkeden 30 öğrenci katıldı.

Program konusunda bir açıklama yapan Yunus Emre Vakfı Koordinatörü İbrahim Aydoğdu, eğitim gezisi çerçevesinde Adıyaman'da 6 gün kalınacağını belirtti.

Aydoğdu, "Yunus Emre Vakfı ve yurt dışındaki üniversitelerde, Türkoloji bölümlerinde okuyan öğrencilerimizi ve Yunus Emrede okuyan öğrencilerimizi, yaz okulu projesi kapsamında, 15 günlüğüne Türkiye'ye davet ediyoruz ve başarılı olan öğrencilerimizi, bu 15 günlük program dahilinde çeşitli illerimizi kapsayan bir gezi programı düzenleyerek, Türkiye-yi görmelerini sağlıyoruz"dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, şunları kaydetti:

"Yunus Emre Vakfı ve Değişik ülkelerde Türkoloji Eğitimi alan ve şu anda, 17 ülkeden gelen öğrencileri Adıyaman da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Umarım öğrencilerimiz ülkelerine döndükleri zaman Adıyaman ile bir gönül köprüsü elçiliği kuracaklarına inanıyor ve bu konuda kendilerine başarılar diliyorum.

Değişen ve gelişen dünya şartlarında, insan unsuru daha ön plana çıkmaktadır. Sınırlar, hudutlar ortadan kalkmakta, uzaklar yakın olmaktadır. Gelişen teknolojiyle, dünya adeta parmaklarınızın ucuna kadar inmiştir. İnternet denen son devrin mucizesiyle, istediğiniz anda yeryüzünün istediği coğrafyasında, istediniz insanlarla, iletişim kurabiliyorsunuz"

-SPORDER, başarısını Başkan Büyükaslan ile paylaştı

Nevşehir Kapadokya Veteranlar turnuvasında dördüncü olan Adıyaman Sporcular Derneği (SPORDER) üyeleri elde ettikleri başarıyı Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile paylaştı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı makamında ziyaret eden SPORDER yöneticileri Nevşehir Kapadokya Veteranlar turnuvasında kazanılan başarının belediyenin spora verdiği önemden kaynaklandığını dile getirdiler.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde hizmet kervanının bir bölümünü de spor ağırlıklı çalışmalar olduğunu söyledi.

Başkan Büyükaslan, şunları kaydetti:

"Spor alanında yatırımlarımız ve kurumsallaşma içerisinde daha önceden ilimizde futbola ve diğer spor kollarına hizmet vermiş olan kardeşlerimize ve büyüklerimize belediye olarak bazı imkanlar sunmuştuk.

Bu imkanlardan bir tanesi de SPORDER'e Adıyaman Belediyesi amatör spor koordinasyon merkezinde bir yer ayırmamızdı. Ayrıca SPORDER adı altında bir futbol derneği kuruldu. Bu derneği de amatör spor merkezimizde yer vermiştik. ve bu çatı altında spora hizmet veren çok değerli kardeşlerimiz ve büyüklerimiz ilimizin sporuna sahip çıkıyorlar.

Yeni yetişecek olan futbolcularımıza da kendi eski tecrübelerini aktarıyorlar. Böylelikle bir birliktelik oluşuyor. Yani bir sinerji oluşuyor. Eski sporcuların iller arasında kendi aralarında tertip ettikleri amatörce yapılan turnuvalara katılıyorlar. Adıyaman Belediyesi olarak bu kardeşlerimize destek veriyoruz. Daha önce spora hizmet vermiş SPORDER yöneticileri belirli bir yaştan sonra bir turnuvaya katıldılar."

-Adıyaman Belediye'nin asfalt çalışması-

Asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte Adıyaman Belediyesi ekipleri şehrin muhtelif yerlerinde yol asfaltlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Adıyaman Belediyesi tarafından kısım kısım alt yapısı tamamlanan Hastane Caddesinin kuzey kısmı asfaltlanıyor.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan yaptığı yazılı açıklamada, Hastane Caddesi kuzey bölümünde daha önce yapımı tamamlanan altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra asfaltının da yapıldığını belirtti.

Başkan Büyükaslan, Hastane Caddesi'nin önemli arterlerden biri olduğunu, birkaç mahallenin ortak kullanım yolu olduğunu belirterek, Yol üzerindeki alt yapıların tamamlanmasından sonra asfaltının da kısa sürede tamamlanacağını ve caddenin çok güzel bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Mehmet Öztaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber