Çanakkale Belediyesi'nin tutuklu 21 personeli tahliye edildi

Çanakkale Belediyesi'nin yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan 21 personeli, düzenlenen yeni yargı paketi çerçevesinde tahliye edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahliye olanlar, kapıda bekleyen ailelerine sarılarak sevinç gözyaşları döktü.

Üçüncü Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesi ile cezaevlerinde tahliyeler başladı. Yeni düzenleme olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında yapılan değişiklikler göz önüne alınarak, Çanakkale Belediyesi'nin 21 tutuklu personeli için tahliye talebinde bulunuldu. Gündüz yapılan başvuru sonucu, tutuklu personelin kişi başı 5 bin TL kefalet ve il dışına çıkmama kaydıyla adli kontrol kapsamında tahliyelerine karar verildi. Kararın çıkması üzerine, tutuklu personelin yakınları Çanakkale Kapalı Cezaevi'nin önünde beklemeye başladı.

İşlemlerinin uzun süre devam etmesi nedeniyle tahliyeler saat 01.00'da başladı. İlk tahliye edilenler bayanlar oldu. Tutuklu bayanların cezaevi kapısına gelmesi ile yakınları büyük sevinç yaşadı. Birbirine sarılan belediye personeli ile yakınları uzun süre ağladı. Daha sonra diğer şahıslar da bir bir tahliye edildi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen operasyonda 91 kişi gözaltına alınmış ve 21 kişi ?iştirak halinde rüşvet almak ve vermek, kamu kurumunun bilişim sistemi aracı kılınarak dolandırmak ve belgede sahtecilik yapmak? suçlarından tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber