Bu kez çocuklar KPSS'de ter döken anne babalarını bekledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklarının ter döktüğü sınav merkezleri önünde bekleyen anne ve babaların görüntüleri hafızalara kazınırken, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) ise tam tersi manzaralar yaşandı.

Anne yada babaları sınavda ter döken bazı çocuklar, sınav merkezleri önünde bekleyerek içeride sınav stresi yaşayan ebeveynlerine destek oldu. Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için yapılan KPSS, adayların sınav heyecanı kadar yaşanan renkli görüntülerle de dikkat çekti.

Sabah sınav merkezlerinde sınava giren adaylar, içeride sorulara doğru cevap verebilme mücadelesi yaparken, yakınları ise sınav merkezlerinin çevresinde sınavın bitmesini bekledi.

Sınavlarda çocuklarını bekleyen anne ve babaların görüntüleri hafızalara kazınırken, Antalya'da KPSS'de tam tersi görüntüler yaşandı. Anne ya da babaları sınava giren çocuklar, sınav merkezlerinin çevresinde bekledi.

Eşi İngilizce öğretmenliğine atanabilmek için KPSS'ye giren, kendisi ise 2 yaşındaki kızı Hatice Azra ile sınav merkezi önünde bekleyen Tayfun Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin yıllarca emek vererek sahibi olduğu mesleği yapabilmesi için heyecanla beklediklerini söyledi.

Kızıyla iyi anlaştıklarını, bu nedenle onunla ilgilenmenin zor olmadığını belirten Çalık, ''Genelde anne babalar sınava giren çocuklarını bekler. Ama bizde bu ters oldu'' dedi.

Kızı Elif ile eşinin sınavdan çıkmasını bekleyen Celil Cirit ise eşinin sosyal bilgiler öğretmenliği için atama beklediğini, ancak Elif ile ilgilendiği için bu yıl sınava çok iyi hazırlanamadığını söyledi.

Eşinin sınavdan çıkışını kızıyla heyecanla beklediğini dile getiren Cirit, bu yıl başarılı olamaması halinde gelecek yılki sınavda da kızıyla birlikte bekleyeceğini kaydetti.

''9 yıldır geliyorum inşallah bu son olur'' diyen Mehmet Aktaş da kızı İpek ile eşinin sınavdan çıkmasını beklediklerini anlattı.

Annesi Yeliz Aktaş'ı bekleyen 4 yaşındaki İpek Aktaş ise annesinin öğretmen olmasını istediğini söyledi.

Muhabir: Bekir Bektaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber