Sel bölgesinde bir kadın cesedi bulundu

Samsun'da meydana gelen selin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken olaydan 4 gün sonra bir kadın cesedi bulunmasıyla toplam ölü sayısı 12'ye yükseldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak kayıp ihbarı olmadığı için son olarak cesedi bulunan 50-60 yaşlarındaki kadının ölüm nedeninin sel olup olmadığı araştırılıyor.

Canik ilçesindeki çöp depolama alanında yapılan arama kurtarma ve temizlik çalışması sırasında kimliği belirlenemeyen 50 yaşlarında bir kadının cesedine ulaşıldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bulunan vatandaşımızın kimliği henüz belirlenemedi. Bulunan kadın cesedinin 50-60 yaşlarında olduğu tespit edildi. Tabi savcılıkça otopsisi yapıldıktan sonra bu kişinin afet nedeniyle mi yoksa başka nedenlerle mi? öldüğü ortaya çıkacak. Cesedin bulunduğu bölgedeki yakın köylerden şuana kadar kayıp ihbarı bize yapılmamıştı. Bu nedenle bu ölümün afetle olup olmadığını ifade etmemiz şu aşamada zor. Şuanda ilk öngörülen afetten olabileceği yönünde." diye konuştu.

"KONUTLARI ZARAR GÖREN 450 AİLEYE BİNER LİRA DAĞITTIK"

Sel felaketinin olduğu gün Başbakanlığın Valilik hesabına gönderdiği 2,5 milyon liranın tespit edilen mağdurlara dağıtıldığını kaydeden Vali Aksoy, "15 ayrı ekip oluşturarak hangi işyerlerinin ve evlerin hasar gördüğünü tespit ettik. Bunlardan yüzde 95'i dün itibariyle tamamlanmıştı. Nugünde ulaşılamayan veya kapalı olan konutların tespitleri yapılacak. Biz ilk aşamada konutları zarar gören 450 aileye biner lira dağıttık. Hasar tespit çalışmalarına göre bu yardımlarımıza ilerleyen günlerde devam edeceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber