Yağışlar etkisini artıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batı ve Orta Karadeniz'de öğle saatlerinde başlayan yağışların, gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz'de başlayan yağışların gece saatlerinden itibaren etkili olacağı, yarın Bartın, Zonguldak, Karabük, Düzce ve Sakarya'da, özellikle de kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın meydana gelmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, yağışların pazar günü gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, pazartesi günü Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu'da etkili olacağı kaydedildi.

Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli yağışların toprağı doygun hale getirmesi nedeniyle su baskını, heyelan gibi olumsuzlukların oluşabileceği vurgulanan açıklamada, tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Öte yandan, Çorum'un Osmancık ve Kargı, Kastamonu'nun Tosya ve Taşköprü, Sinop'un Boyabat, Durağan, Saraydüzü ile Samsun'un Vezirköprü, Kavak ve Asarcık ilçeleriyle, Çorum il merkezi ve Dodurga, Oğuzlar, Mecitözü ilçeleri ile Amasya'nın Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merzifon ve Suluova ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak ile yer yer dolu hadisesinin oluşabileceğine dikkat çekildi.

Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber