İlkokul mezunlarının ehliyet alma umudu

Türkiye'de açılan ilk sürücü kursunu açan eğitim kurumlarından Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hatipoğlu, yüzlerce ilkokul mezununun ehliyet almak için umutla beklediğini bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatipoğlu, bir başka beklentinin ise B1 sınıfı ehliyet olduğunu belirterek, Avrupa'da uygulanan bu sistemin Türkiye'de de başlamasının önemine dikkati çekti.

Hatipoğlu, "Bilindiği üzere, ilkokul mezunlarını sürücü belgesi almalarını sağlayan kanun 5 Temmuz 2011

tarihinde son bulmuştur. Ancak, halen ülkemizde sürücü belgesi almayan birçok ilkokul mezunu vatandaşımız mağdur durumda. TBMM gündeminde bulunan ve önümüzdeki günlerde çıkması beklenen yeni kanunla birlikte ilkokul mezunlarının sürücü belgesi alması sağlanacak ve mağduriyetleri giderilmiş olacak" dedi.

Meclis gündeminde bulunan bir diğer konunun otomatik vitesli araçları kullanacaklar için B1 sınıfı sürücü belgesi olduğunu vurgulayarak, "Günümüzde halen birçok ülkede uygulanan otomatik vitesli araçla eğitim alma ve sınava girebilme imkanı ülkemizde de yasanın çıkması ile birlikte yürürlüğe girecek" diye konuştu.

Hatipoğlu, günümüzde araç üretimi yapan birçok firmanın artık manuel araç üretiminin yanı sıra otomatik vites araç üretimine ağılık verdiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

" Özelikle bayan sürücülerin tercihi olan otomatik vitesli araçlar yoğun ve kalabalık trafikte sürücüler için adeta cankurtaran oldu. Hayatında manüel vitesli bir araç kullanmayacak olan birinin bu tip araçla eğitim alması ve sınava girmesi ne derece uygundur?

Manüel vitesli araçla eğitim zorlaşmakta ve sürücü adayları için direksiyon sınavları adeta kabus haline geliyor. Hal böyle iken binmeyecek olan ve ehliyet alan sürücüler tekrar dan ekstra ücret ödeyerek otomatik vitesli araçla direksiyon eğitimi almak zorunda kalıyorlar"

Hatipoğlu, geçmişte engelli vatandaşlar için verilen H sınıfı sürücü belgesinin, düzenleme yapılarak H(o) (yani H otomobil) ve H(n) (yani H motosiklet) olarak belirlenmiş olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti;

"Adayların hem otomobil için hem de motosiklet için ehliyet almaları sağlandı.Günümüzde mevcut araçların çoğunluğunun büyük bir bölümünün otomatik vitesli araçlar olduğunu düşünecek olursak B sınıfı sürücü belgesinde de böyle bir uygulamanın yapılması ve yeni çıkacak kanun içerisinde bulunan B1 sınıfı ve B(o) (B otomatik) sınıfı sürücü belgesi alma hakkı tanıması durumunda bu tür sıkıntıların tamamı ortadan kalkacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber