Meclis'te sıkı güvenlik dönemi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis koruma ekibi ABD ve İngiltere'de senatör ve parlamenterlerin de kemer ve ayakkabılarını çıkarıp içeri girdiklerini gözlemledi. TBMM'de de benzer tedbirler gündemde

TBMM yeni yasama yılında 'ayrıcalıksız' korunmaya hazırlanıyor. TBMM Koruma Daire Başkanlığı, bu konuda hazırladığı raporu TBMM Başkanlık makamına sundu.

Meclis Koruma Dairesi Başkanı Mustafa Şentürk'ün oluşturduğu ekip, ABD ve İngiltere parlamentolarındaki güvenlik uygulamalarını yerinde inceledi ve gözlemlerini bir raporda topladı. Raporda, özellikle ABD'de terör tehdidine karşı koruma önlemleri konusunda 'ayrım' yapılmadığı, milletvekilleri ve senatörlerin de parlamentoya girişte elektronik kapıdan geçtiği ve kemerlerini çıkarmak zorunda kaldıkları belirtildi. ABD'de vekil ve senatör ile eşlerinin ayrı kapılardan giriş yaptıkları da vurgulandı.

KEMER LÜTFEN

Hazırlanan rapor, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in görevlendirdiği Meclis Güvenlik Komisyonu'nda görüşülecek. Komisyon rapordaki gözlem ve öneriler doğrultusunda karar alırsa, TBMM'nin yeni yasama yılına gireceği 1 Ekim'e kadar hem teknolojik hem fiziki önlemler alınacak. Meclis'e giriş kuralları vekilleri de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenecek. İçeri giren vekillerden havaalanlarındaki uygulamada olduğu gibi x-ray kapılarından geçilirken kemerlerini çıkarmaları istenecek.

GÜNDE 8 BİN KİŞİ GİRİYOR

TBMM'ye günde ortalama 8 bin ziyaretçi geliyor. Üç ana girişi olan Meclis'te milletvekilleri de ziyaretçilerle aynı kapıları kullanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Meclis Taburu kaldırılmış, güvenlik önlemleri polislere bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber