Mamak Belediyesi evcil hayvanları aşılıyor

Mamak Belediyesi her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği evcil hayvan aşı kampanyasına bu yılda devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 200 evcil hayvanın aşısını gerçekleştiren Mamak Belediyesi'nin hedefinde Mamak sınırları içerisinde bulunan bütün evcil hayvanların aşılanması var.

Hayvanlara yönelik sürdürdüğü koruyucu çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Mamak Belediyesi evcil hayvanlara yönelik aşı kampanyasına bu yılda devam ediyor. Haziran sonu itibariyle iki yüzden fazla evcil hayvanı aşılayan Mamak Belediyesi Temmuz ayının sonuna kadar sürdüreceği çalışmayla Mamak sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 500 evcil hayvanı aşılamayı hedefliyor. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar başta olmak üzere Mamak Belediyesi veteriner ekipleri koyun, sığır cinsi hayvanlarında aşılamalarını gerçekleştiriyor. Özellikle kuduza karşı yapılan aşılamaların yanı sıra Mamak Belediyesi evcil hayvanlara son dönemin en büyük tehlikeleri arasında gösterilen kenelere karşıda ilaçlama ve bakım gerçekleştiriyor. İki veteriner hekim tarafından gerçekleştirilen aşı kampanyasının uygulandığı mahaller ve uygulama saatleri ise şunlar: İstasyon, Karşıyaka, Yıldırım Beyazıt, Fatih, Gökçeyurt, Kızılcaköy, Ortaköy mahallelerinde Temmuz ayı sonuna kadar hafta içi her gün 13: 00-14: 00 Hürel Mahallesi'nde bulunan Öğretmenler Parkı İçindeki Evcil Hayvanlar Polikliniğinde hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13: 00-15: 00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Mamak Belediyesi aşı kampanyasını her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyor. Aşı kampanyalarında vatandaştan bir ücret talep edilmiyor. Haziran-Temmuz ayında düzenlenen kampanya ile kuduz aşısını bölgede oturan vatandaşların evcil hayvanlarına ücretsiz olarak uygulanıyor. Belediye ekiplerince vatandaşlara ve muhtarlıklara yazılı olarak bildirimde bulunuluyor. Ayrıca uygulama günlerinde aşılamanın yapılacağı bölgede anonsla duyuru yapılıyor. Aşılamanın yapıldığı noktalara ulaşamayan vatandaşların olması durumunda vatandaşın kapısına gidilerek aşılama yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber