Annesi ölen keçi yavrusu biberonla besleniyor

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Kuyucak beldesinde doğum yaptıktan bir gün sonra yabani hayvanların saldırısı sonucunda ölen keçinin yavrusu, sahibi tarafından biberonla besleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akseki'nin Kuyucak beldesinde yaşayan 47 yaşındaki Nail Kara ve 40 yaşındaki eşi Serpil Kara, doğum yaptıktan bir gün sonra yabani hayvanların saldırısı sonucu ölen keçinin ortada kalan yavrusunu evlerinde biberonla beslemeye başladı. Kara çifti, "İki aydır yavru keçiyi besliyoruz. Ona çocuğum gibi bakıyorum. Bir Bebek gibi biberondan süt içiriyorum. Ona adeta Bebek muamelesi yapıyorum" dedi.

Keçinin annesiz kalmasının ardından çok küçük olduğu için kendi kendine beslenemeyeceğini düşünerek beslemeye başladıklarını söyleyen Serpil Kara, "Sesimi duysa koşar gelir. Şu anda Kuyucak beldesinin Gamış Yaylası'na çıktık. Yaylada yanımıza getirdik. Kendisine diğer keçilerden sağmış olduğumuz sütten sabah ve akşam olmak üzere günde iki kilogram süt veriyorum.

Biberonu görünce koşturup gelip biberona atlıyor. Ailecek hepimiz onu çok seviyoruz. İki ay daha süt verdikten sonra artık doğadan beslenmeye başlayacak" diye konuştu.

Kara, kendilerinin davarcılık yaptıklarını, yazın yaylada, kışın ise beldeye geldiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber