Şair ve yazarlar Kayseri'nin eski yaşamını kaleme alacak

Kayserili şair ve yazarlar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin davetiyle Erciyes'te kahvaltıda bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin destek verdiği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe'nin organizasyonunu üstlendiği, eski Kayseri'nin mahalle ve semtlerinin farklı yazarlar tarafından yazıya dökülmesi ve bu sayede bir döneme ışık tutulması amacıyla proje hazırlanıyor. Proje kapsamında, çok sayıda Kayserili şair ve yazar, Erciyes Kardan Adam Sosyal Tesisleri'nde kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıda konuşan Başkan Özhaseki, bir taraftan proje hakkında konuşmak, bir taraftan Erciyes'te yürütülen çalışmaları yerinde göstermek amacıyla toplandıklarını ifade ederek, "Kayseri, 6 bin yıllık bir tarihe sahip. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olması nedeniyle çok sayıda kültürden izler taşıyor. Yakın geçmişimize ait yaşanmışlıklar var. Kayseri kültürünü, eski mahalle ve semtlerini nalbantından, aynı zamanda dişçilik de yapan berberine, bugün yok olmuş pek çok meslekle uğraşan sanatkarlara kadar şimdiki ve gelecek nesil de bilsin diye bu projeyi hazırlamak istedik. Yazarlarımız, yaşadıkları dönemi kendi anılarıyla birlikte anlatacak ve Kayseri kültürü, projenin tamamlanasının ardından basılacak kitapla gelecek nesillere de aktarılmış olacak." dedi.

Prof. Dr. Şükrü Karatepe ise projeyi, Başkan Mehmet Özhaseki'ye anlattığında olumlu karşıladığını ve destek verdiğini kaydederek, "Bizler Kayseri'yi gaz ocağı ve at arabalarının kullanıldığı dönemden, tramvayların çalıştığı dönem arasında yaşadık. Bu yönüyle bu nesil gittiği zaman eski Kayseri'nin tanıklarının ağzından anlatılması imkansız hale gelecek. Kültürümüzün kalıcı hale gelmesi amacıyla bu projeyi hazırlamak istedik." şeklinde konuştu.

"YÜZÜMÜ KARA ÇIKARACAK İŞ YAPMADIM"

Başkan Özhaseki, daha sonra Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından Erciyes'te organize edilen geleneksel pikniğe katıldı. Kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu belirten Başkan Özhaseki, "O dönemlerde okulda kasket takardık ve kasketlerimizde okulu simgeleyen bir şerit olurdu. İmam hatibin şerit rengi beyazdı. Öğretmenlerimiz bizlere derlerdi ki beyaz diğer renkler gibi değildir. En ufak bir lekeyi bile hemen belli eder. Sizin sorumluluğunuz daha fazla. Dikkat edin bu camiaya leke sürdürmeyin. 18 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. İşte o günlerden biri her yaptığım işte bu sorumluluğu taşıdım ve Allah'a şükürler olsun ki bu konuda yüzümü kara çıkaracak bir iş yapmadım." diye konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Özhaseki, bir süre vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Özhaseki'nin son durağı ise Kızıörenliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel pilav şenliği oldu. Şenlik alanında İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol tarafından karşılanan Başkan Özhaseki, şenlik çadırında bir süre oturarak vatandaşlarla sohbet etti, taleplerini dinledi. Başkan Özhaseki, sıcak bir atmosferde geçen sohbette vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber