Geleneksel pilav şenliğinde birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı

Zonguldak merkeze bağlı 8 köyün Kur'an kursu çocukları ve vatandaşlar, 9. Geleneksel Pilav Günü'nde bir araya geldi. Şenlikte birlik ve beraberlik çağrısında bulunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karapınar Köyü Dayanışma ve Kalkınma Derneği tarafından düzenlenen Türbe Mevkii Geleneksel Pilav Şenliği, birlik ve beraberliğe sahne oldu. Şenliğe İl Müftüsü Refik Bulut'un yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Dernek Başkanı Alaattin Akgül, cami görevlileri, Kur'an Kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe katılanlara etli pilav ikram edildi. İkramın ardından Türbe mevkiinde yapılması planlanan program, havanın yağışlı olması nedeniyle Karapınar köyü camisinde gerçekleştirildi. Programda konuşan davetliler birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Zonguldak İl Müftüsü Bulut, "Şu üç şey bizler için çok önemli. Birlik ve beraberliğimiz. Birlik ve beraberliğimizi bozan her şeyden şiddetle kaçınmak ve aramızdaki huzuru, birliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermemek gerekiyor. Yaz Kur'an Kursu'na devam eden yavrularımız Peygamberimiz'in hayatını, Allah'ın dinini öğreniyorlar. Bundan daha güzel ne olabilir? Bu türlü organizasyonları düzenleyenlerden Allah razı olsun." dedi. İl Başkanı Hamdi Uçar, civar köylerden katılımın kardeşlik duygusunu pekiştireceğine inandığını belirterek, dernek yetkililerine teşekkür etti.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Karapınar Köyü Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Alaattin Akgül, katılımlarından dolayı İl Müftüsü Bulut ve İl Başkanı Uçar'a plaket takdim etti.

ÖĞRENCİLER YARIŞTI

Bu arada Kumtarla, Karapınar, Beycuma, Korucuk, Hacıali, Arslanoğlu, Karaman Yeni Mahalle ve Çağlar Kuzköy Camisi Kur'an kurslarında eğitim gören talebeler arasında bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber