Muhtarlar Akademisi yolda

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, 53 bin muhtarı kapsayacak 'Muhtarlar Akademisi'nin kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Erdemli ilçesine gelen Özünal, federasyon seçimi sonrasında teşkilatlardan sorumlu başkanlık görevine getirilen, Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç'ı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Özünal, 'Muhtarlar Akademisi' adı altında yapılacak projeye dair çalışmaların ön hazırlığına başladıklarını belirtti.

Daha bilinçli bir muhtar istediklerini ifade eden Özünal, "Muhtarlar akademisini kurduğumuz vakit, muhtarlarımız meselelere kanunlar açısından yasal boyutta daha ciddi, daha bilinçli bir şekilde girecek. Dolayısıyla vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olunması, doğru bilgilendirilmesi konusunda muhtarlarımız öncülük edecek. Bu süreç alacak bir çalışma. Ancak halkımızda muhtarın kapısını çaldığında bilinçli, dolu, ciddi manada güven veren muhtarla karşılaşacak" dedi.

Ön hazırlık başlattıkları projenin hizmet açısından oldukça faydalı olacağına inandıklarını belirten Özünal, "Muhtarlar Akademisi denilince muhtarlar gidecek bir yerde aylarca okuyacak olarak anımsanmasın. Muhtarlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olsun istiyoruz. Seminerlerle, eğitimlerle muhtarların evraklar üzerinde, yasal konular üzerinde, herhangi bir yere başvuru konusunda ve hatta kılık, kıyafet ve diksiyonda dahil olmak üzere tüm konularda çok iyi bilgi sahibi olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Çağdaş, bilgi sahibi, teknolojiden haberdar bir muhtar hedefliyoruz" diye konuştu.

Çalışmanın çok geniş kapsamlı bir çalışma olduğunun altını çizen Özünal, 53 bin muhtarında hazırlığı süren bu projeden faydalanmasını amaçladıklarını kaydetti.

Yeni Anayasa Uzlaşma Komisyonun çalışmalara kendilerini bizzat davet ettiğini de dile getiren Özünal, "Muhtarların meseleleriyle ilgili olarak davet edildik. Sayın Cemil Çiçek'e şahsım ve muhtarlar adına teşekkür ederim. Yerel yönetimler yasasında muhtarların meseleleri yok idi. Yaptığımız değerlendirmelerde gördük ki bizim meselelerimiz de yapılan çalışmalarda yer almaya başlamış. Bu güzel bir gelişme" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber