Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda yeni bölümler açılıyor

Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Ertugay, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Erzincan Meslek Yüksek Okulu (MYO)'nda yeni bölümlerin hizmete gireceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılacak yeni bölümler hakkında bilgi veren Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Ertugay, ?2012-2013 öğretim yılında öğrenci almayı planladığımız programlar var. Bu programları yeni açtık. Bunlar özellikle sivil hava ulaştırma işletmeciliği ile ilgili programlar, bir tanesi uçak teknolojisi, bir diğeri kabin hizmetleri, yani hosteslik dediğimiz programlar. Kabin hizmetleri programı ile ilgili olarak Türk Hava Yolları (THY) ile protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında öğrencilerimiz teorik eğitimlerini bizim okulda, pratik eğitimlerini Türk Hava Yolları'nda alacak ve oradaki sınavlara tabi tutulacaklar. Özellikle Türk Hava Yolları'nın teknisyen konusunda sıkıntıları varmış. Teknisyen konusunda eleman yetiştirmek için böyle programlara ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Bunun içinde 3 öğretim görevlisi şartını yerine getirdikten sonra bu programlara da öğrenci alıp, aynı şekilde protokol imzalanarak ikili işbirliği çerçevesinde öğrencilerimizi yetiştirmeyi planlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Fatih Ertugay şöyle konuştu: ?Şu anda 2 bin 200 öğrencimiz var. Yeni açacağımız programlar veya mezun olan öğrencilerin dengesi söz konusu olursa, belki öğrenci sayımız cüzi bir oranda artar. Fakat şuanda Türkiye'nin genel bir problemi meslek yüksek okullarını genelinde öğrenci sayılarında bir azalma var. Genellikle öğrenciler yeni açılan üniversitelerin fakültelerini tercih ediyorlar. Onun içinde yavaş yavaş öğrenci kaybına uğruyoruz. Öğrenci sayısını artırmak, öğrenci kazanmak açısından bu tür yeni programlara yöneldik. Yeni programlar açmaya çalışıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber