Sigaradan sonraki tehdit: Nargile

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezer: ''Ülkemizde etkili bir sigara, nargile mücadelesi yaparsak, yaşam süresini 15 yıl kadar uzatırız'' dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Erol Sezer, gençler için yeni tuzağın nargile olduğunu belirterek, ''Nargile, sigarasız kuşak yetiştirmemizdeki önemli engellerden biri olarak karşımıza çıkmaya başladı'' dedi.

Sezer, Türkiye'de gençlerin önemli bir tuzakla karşı karşıya olduğunu belirterek, Türkiye'de yoğun sigara mücadelesi yapıldığını ve sigara salgınıyla ilgili zararların anlaşıldığını söyledi.

Gençlerin sigaradan kurtulacağı bir dönemi yaşadıklarını vurgulayan Sezer, ''Bu olumlu gelişmeyi baltalayabilecek olumsuz gelişmeler var. Bunlardan biri, gençlere yönelik pazarlanmaya çalışılan yeni nargile ürünleridir'' dedi.

Eskiden, nargile ürününün dumanı içe zor çekilen, öksürten sadece kıdemli sigara içicilerin içebildikleri bir ürün olduğuna dikkati çeken Sezer, ''Fakat son dönemde yapılan değişikliklerle, eskiden Amerikan harmanı sigaralara uygulanan ve içimi kolaylaştırılan müdahale teknikleri nargileye de uygulandı ve içimi kolaylaştırıldı. Yani içe daha kolay çekilebilen, pekiştirici özelliği daha yüksek, bağımlılık yapıcı özelliği daha yüksek bir ürün haline geldi'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber