Hisarcıkıloğlu: Eski köye yeni adetler getirecek nesiller yetiştirmeliyiz

Sinop'un Boyabat ilçe Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının açılışına katılmak üzere ilçeye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Boyabat nereye odaklanmalı" konulu sunum yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Eski köye yeni adetler getirecek nesiller yetiştirmeliyiz.'' dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boyabat ilçesindeki yatırımların dışa açılması gerektiğini anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, üretimden çok nakliyenin üreticinin belini kırdığını söyledi. Tren ulaşımı ile Boyabat ilçesindeki çeltik ve tuğlanın çok rahatlık pazar alanı bulabileceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu bedava para kazanmanın formülünü de verdi. Esnafa birleşin ve kurumsallaşın uyarısını yapan Hisarcıklıoğlu, "Ürettiklerinizin pazara girebilmesi için nakliye şart. Nakliye de üreticinin belini büküyor. Buraya yapılacak olan demir yolu ya da alternatif ulaşım imkanları ürettiklerinizi daha da değerlendirecek ve markalaştıracaktır. Büyümek için güçlerinizi birleştirin ve kurumsal bir kimliğe sahip olun." diye konuştu.

Hükümet'in açıklamış olduğu teşvik pirimi paketlerinden Boyabat'a verilecek en önemli teşvik pirimi paketinin ürünleri limana taşıma teşviği pirimi olacağını belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Bizim buralarda büyük firmalarla rekabet edecek durumumuz yok. Biz burada ürettiklerimizi en kestirme yoldan limana ulaştırmalıyız. Buda biz ihya eder."

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasının açılışına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Boyabat Kaymakamı Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Mutlu, üyeler ve Boyabat esnafları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber