ÇESDER'den Atıf Hoca'nın köyüne yardım

İskilip'te faaliyet gösteren Çorum Eğitimi Sevenler Derneği (ÇESDER) üyesi Mehmet Akkaya, Atıf Hoca'nın köyü olan Toyhane'yi ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akkaya, maddi durumu iyi olmayan köylü çocuklar için ayakkabı yardımı yaptı.

ÇESDER üyesi Akkaya ?'ÇESDER adına köyleri gezerek köy muhtarları ile görüşüp maddi durumu iyi olmayan öğrencilerle ilgili bilgi alıyoruz. Bunu dernek olarak değerlendirip daha sonra oraların ihtiyaçlarını bir nebzede olsa sarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda da ilk olarak Atıf Hoca'nın köyü olan Toyhane'ye geldik. Burada muhtarla görüşüp maddi durumu iyi olmayan çocuklar için muhtara ayakkabıları teslim ettik. Yardımlarımız Ramazan ayında da devam edecek.'' dedi. ÇESDER üyesi Akkaya, Atıf Hoca'nın köyünün çok güzel bir köy olduğunu ve köylülerin de kenilerini çok sıcak karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Yardımlarla ilgili olarak köy muhtarı Ahmet İmal?de yardımlar için Çorum Eğitimi Sevenler Derneği İskilip şubesine teşekkür etti. Muhtar İmal, ''Geçmiş senelerde köyde ismini dahi ağzımıza almaya çekindiğimiz ve bütün yasaklara rağmen gönlümüzde yaşattığımız Atıf Hoca için İskilip'te seksen altı yıl sonra ilk kez mevlit okutuldu, anıt mezar yapıldı, hastanelere, caddelere ismi verilmeye başlandı. Devlet tarafından da iadei itibar verildi. Bu da bizi oldukça memnun etti'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber